Deel dit artikel
-

Bitpanda ontslaat 30 procent personeel

Handel- en wisselkantoor Bitpanda uit Wenen schroeft zijn personeelsbestand terug van 1.000 naar 730 man.

De door Peter Thiel gesteunde fintech Bitpanda trekt de organisatorische lakens straks en ontslaat meer dan tweehonderd man. Een mix van factoren ligt hieraan ten grondslag: veranderend marktsentiment, geopolitieke spanningen, stijgende inflatie en dreigende recessie.

“Het is nodig om er zeker van te zijn dat we goed gefinancierd blijven tijdens de komende [economische] storm en er financieel gezond uit komen, ongeacht hoe lang de markten nodig hebben om te herstellen.” Zo leggen oprichters Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer hun besluit uit.

Andere cryptobedrijven die een vergelijkbaar besluit moesten nemen, zijn onder meer: Crypto.com, BlockFi en Coinbase. Maar zelfs investeringsbedrijven beginnen de broekriem aan te trekken en ontdoen zich van junior en meer operationeel personeel.

“We hebben eerder cryptowinters doorstaan omdat we ons sterk richten op het financieel gezond houden van het bedrijf.”

Bitpanda is een soort handel- en wisselkantoor voor van alles: aandelen, ETF’s, edelmetaal en cryptomunten. Het heeft naar eigen zeggen 3,5 miljoen klanten en tien kantoren verspreid over Europa.

De Oostenrijkers openen een soort arbeidsbureau en coachingsprogramma voor afvloeiende mensen en een steunprogramma voor mensen die mentaal, sociaal of financieel in de knoop dreigen te geraken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond