Deel dit artikel
-

Bits of Freedom start Korte Cursus Manipulatie sociale media

Bits of Freedom is de campagne Korte Cursus Manipulatie gestart. Daarmee wil de organisatie meer platformwijsheid creëren bij de internetgebruiker.

Een in opdracht van BOF geschreven rapport legt meer en minder bekende vormen van manipulatie bloot: van censuur tot sluw design dat inspeelt op onze hormoonhuishouding.

De grote techplatforms bundelen de data die ze van ons allemaal verzamelen, om een gedetailleerd profiel te creëren. Dat beeld wordt vervolgens, zegt BOF, ‘tégen ons gebruikt’. Zo kunnen politieke partijen via microtargetting hun boodschap aanpassen aan wat we graag willen horen. Zeker met de verkiezingen in het vooruitzicht wil Bits of Freedom inzichtelijk maken waar het fout loopt.

Een online tool van BOF wil mensen meenemen in hoe platforms de touwtjes stevig in handen houden. De tool gaat vergezeld van een longread en een reeks interviews met o.a. muzikant MEROL en Rebecca Gomperts (Abortusboot), die vertellen op de impact van de platforms op hun werk. De cursus is te vinden op www.kortecursusmanipulatie.nl

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond