Deel dit artikel
-

BlaBlaCar neemt Duitse branchegenoot over

Het Franse BlaBlaCar, bekend van een app voor carpooling, heeft zijn Duitse rivaal Carpooling.com overgenomen voor een onbekend bedrag.

Weliswaar zat BlaBlaCar al twee jaar op de Duitse markt, maar het bedrijf had moeite om er voet aan de grond te krijgen. Bovendien was carpooling of autodelen al populair voordat diensten als Carpooling.com werden geïntroduceerd. Carpooling.com werd overigens al in 2001 opgericht.

De overname is de grootste voor BlaBlaCar tot nu toe. Behalve Carpooling.com heeft BlaBlaCar ook nog het Hongaafse Autohop gekocht, dat onder meer in Servië en Kroatië opereert.

BlaBlaCar is actief in twaalf landen en heeft een klein acht miljoen geregistreerde gebruikers. Een half miljoen van hen staat te boek als ‘actief’, wat inhoudt dat ze een rit deelden met anderen.

BlaBlaCar is ook actief in Nederland. Wie vandaag met iemand wil meerijden van, bijvoorbeeld, Rotterdam naar Amsterdam betaalt daar rond de vijf euro voor. De automobilist ziet daarmee een deel van zijn rijkosten vergoed.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond