Deel dit artikel
-

BlackBerry zet bedrijf in de etalage

BlackBerry, voorheen RIM, zet het eigen bedrijf in de etalage. Een speciaal comité gaat op zoek naar kopers dan wel partners voor een joint venture. Dat heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt.

Het Canadese bedrijf is ondanks de lancering van nieuwe systeemsoftware en nieuwe smartphones nog altijd niet hersteld van de klap van enkele jaren geleden en blijft geld verliezen. Ooit was het bedrijf geliefd onder zakelijke gebruikers, maar die geven de voorkeur aan toestellen met Android of iOS (Apple), deels ook vanwege de beschikbare software. BlackBerry heeft nu nog maar een marktaandeel van 2,9 procent.

Het bedrijf verwacht veel belangstelling vanwege de ‘exceptionele technologie’. Maar of het een verkoop dan wel een strategische samenwerking wordt, moet nog worden afgewacht. De raad van bestuur gaat deze mogelijkheden nader bestuderen. Het comité zal bestaan uit Barbara Stymiest, CEO Thorsten Heins, Richard Lynch en Bert Nordberg. Voorzitter wordt Timothy Dattels. Advies komt onder meer van JP Morgan Securities.

Begin 2012 zijn de mogelijkheden voor verkoop ook al eens onderzocht. Toen werd Goldman Sachs ingehuurd als adviseur.

Vorige week gingen er al geruchten dat BlackBerry van de aandelenbeurs wilde. De koers van het aandeel is de afgelopen vijf jaar met 92 procent gedaald. Voorbeurs steeg de koers vanmiddag naar 10.47 dollar.

Grootaandeelhouder Fairfax Financial heeft intussen laten weten zijn belang niet te verkopen. Directeur Prem Watsa stapt wel uit het bestuur.

 

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Chilli

Ben ik de enige die een ideale match ziet tussen de hardware van blackberry (GSMs met toetsenbordjes en goede batterij) en Android?

Ik denk dat er een hoop mensen zitten te wachten op een fysiek TB, alleen wil niemand meer dat verschrikkelijke BB OS.

De hardware is altijd prima geweest. De enige manier om te groeien ligt toch voorhanden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond