Deel dit artikel
-

Cijfers Activision Blizzard lager dan verwacht, Call of Duty presteerde minder

Gamebedrijf Activision Blizzard zette in het vierde kwartaal 2,4 miljard dollar. De nettowinst voor het kwartaal steeg tot 564 miljoen, of 72 cent per aandeel. De cijfers waren minder goed dan verwacht omdat het vlaggenschip Call of Duty minder presteerde.

Alle gamebedrijven profiteerden de afgelopen jaren van de coronapandemie, maar consumenten keren langzaam terug naar het normale leven en spelen minder games. Ook Electronic Arts heeft zijn omzetprognose verlaagd.

Vorige maand werd bekend dat Activision Blizzard in handen komt van Microsoft voor 68,7 miljard dollar.

De belangrijkste overweging om Call of Duty-uitgever in te lijven blijkt Game Pass te zijn, de abonnementsdienst op de Xbox en pc waarbij mensen voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgen tot een gamebibliotheek. Op dat gebied is er veel concurrentie.

De deal is bijna gelijk aan de vijf grootste overnames van Microsoft die in totaal 69 miljard dollar bedroegen: LinkedIn werd overgenomen voor 26 miljard, Nuance voor 19,7 miljard, Skype voor 8,5 miljard, Bethesda voor 7,5 miljard en GitHub voor 7,5 miljard.

Volgens Bloomberg gaat de Amerikaanse Federal Trade Commission de overname van Activision-Blizzard eerst tegen het licht houden.

Rivaal EA rapporteerde eerder deze week zijn jaarcijfers. Het vierde kwartaal was in elk  het grootste in de geschiedenis van het bedrijf. Games als Apex Legends en FIFA blijven hits. Alleen Battlefield 2042 voldeed niet aan de verwachtingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond