Deel dit artikel
-

President opgestapt bij Activision Blizzard na rel om seksuele discriminatie en intimidatie

President J. Allen Brack is opgestapt bij het Amerikaanse gamebedrijf Activision Blizzard wegens jarenlange seksuele discriminatie en intimidatie bij het bedrijf waartegen nauwelijks werd opgetreden.

Brack overzag de activiteiten van het onderdeel Blizzard. CEO Bobby Kotick heeft gisteren bij de presentatie van de kwartaalcijfers benadrukt dat er ‘geen plaats is bij ons bedrijf voor enige vorm van intimidatie, discriminatie of ongelijke behandeling van welke aard dan ook’.

De Amerikaanse staat Californië sleept de game-uitgever voor de rechter vanwege vergaand discriminerend en seksueel overschrijdend gedrag. Vrouwen binnen het bedrijf zouden minder snel promoties krijgen. Mannelijke werknemers zouden grote hoeveelheden alcohol drinken en vrouwen lastig vallen.

Eind juli besloten werknemers zelfs een dag te staken, uit protest tegen de manier waarop de leiding van het bedrijf omgaat met klachten over de ‘giftige’ werkcultuur.

Het bedrijf rapporteerde dinsdag een aangepaste omzet van 1,92 miljard dollar voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni, iets boven de verwachtingen van 1,9 miljard. De aangepaste omzetprognose voor het hele jaar van 8,65 miljard is onder de verwachting van 8,77 miljard die analisten hadden berekend.

Activision Blizzard blijft robuuste prestaties verwachten van bekende titels als Candy Crush en World of Warcraft in het derde kwartaal, en van nieuwe titels als Diablo II: Resurrected.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond