Deel dit artikel
-

BMW opent ontwikkelcampus voor autonoom rijden

BMW heeft in de buurt van München een speciale campus geopend waar alle kennis op het gebied van autonoom rijden samenkomt.

De campus van 23.000 vierkante meter is er in een recordtijd gekomen. Pas vijftien maanden geleden besloot de Duitse fabrikant om alle expertise op het gebied van autonoom rijden en connectietechnologie bij elkaar te brengen.

Eind 2016 werkten ongeveer 600 mensen van BMW Group aan de ontwikkeling van hooggeautomatiseerd rijden. Nu werken op de nieuwe campus in Unterschleißheim 1800 mensen. Er is gekozen voor een open structuur om zogenoemde agile werken te stimuleren.

Tegelijk met het in gebruik nemen van de campus bouwt BMW exemplaren van de BMW 7 Serie om autonoom rijden op de snelweg en in een stedelijke omgeving te testen. Deze auto’s rijden bij Intel (VS), Mobileye (Israël) en BMW Group (München).

BMW maakte vorig jaar bekend dat het ‘leidend’ wil worden op het gebied van elektrische voertuigen en autonoom rijden. Die ambitie vindt CEO Harald Krüger belangrijker dan groeiende verkoopcijfers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond