Deel dit artikel
-

Boekenclub ECI start online door

Novamedia, bekend van de Postcode Loterij, neemt online boekwinkel ECI over. De circa 30 arbeidsplaatsen binnen de organisatie kunnen hierdoor behouden blijven. Novamedia lijft het platform van zowel de webwinkels Eci.nl en Eci.be als Cosmox.nl en cosmox.be in.

In januari ging ECI, de enige aanbieder in Nederland die boeken onder de vaste boekenprijs mag verkopen, failliet. De activiteiten zijn onder de curator Cees de Jong voortgezet. Hubert de Koning, voormalig directeur ECI die aanblijft, ziet veel synergie:  ‘De kennis van Novamedia van database- en abonneesystemen en klantenservice, gecombineerd met ECI’s kennis van de boekenmarkt, geeft mij alle vertrouwen dat we samen een groot publiek gaan bereiken.’

Klanten van ECI kunnen hun bestellingen via het internet blijven doen. Voor hen zal niets veranderen, al zal de uitlevering de eerste periode enige vertraging oplopen.

Volgens Boudewijn Poelmann, directeur Novamedia, past de overname binnen de strategie van het bedrijf om haar activiteiten, ‘die bijdragen aan een betere wereld en aan sterke maatschappelijke organisaties’, te verbreden.

ECI, ook wel bekend als ‘de boekenclub’, is in 1967 opgericht om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 transformeerde ECI van een boekwinkel uitsluitend toegankelijk voor leden, in een op online verkoop gerichte retailer.  Cosmox is de winnaar van Publieksprijs Thuiswinkelaward 2013 (webwinkels tot vijf miljoen euro omzet in de categorie Boeken, Films, Games & Muziek).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond