Deel dit artikel
-

Bol.com meest gebruiksvriendelijke site

Bol.com heeft de Usability Award in de wacht gesleept. Het bedrijf is uitgeroepen tot winnaar van de prijs dankzij een goede navigatie en zoekfunctie. Chatbot Billy van Bol.com kreeg desondanks nog wat kritiek van de jury te verwerken.

De vakjury prees Bol.com vanwege de overzichtelijke navigatie en de verfijnfuncties van de zoekfuctie. Dezelfde vakjury had nog wel kritiek op de hoepage, die drukker zou ogen vergeleken met de rest van de site. Ook chatbot Billy zou niet altijd een passend antwoord hebben. Het bestelproces kreeg daarentegen wel een pluim van de jury.

Het publiek kon voor de tiende keer stemmen op vijf sites die door een jury waren geselecteerd. Dit jaar stonden Bol.com, Ditzo, Eduhub, Hotels.nl en NOS in het rijtje. Ruim 100 websites werden aangemeld.

De winnaar werd opgevolgd door Ditzo en Hotels.nl. Bol.com werd eerder al drie keer genomineerd, maar wist niet eerder de prijs in de wacht te slepen.

Vorig jaar won Wekamp met zijn site. De site van dit bedrijf werd voor de derde keer gekroond met de Usability Award. Eerdere winnaars van de Usability Award waren onder andere Wehkamp, Rabobank, Philips, Funda, Postbus 51 en Nu.nl.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans van der Graaf

De Helenahoeve is misschien nog wel gebruiksvriendelijker dan bol.com, maar werd niet genomineerd door de vakjury. Te klein? Tijdens de uitreiking werd er wel gesproken over een eervolle vermelding voor de site http://www.helenahoeve.nl Waarschijnlijk mede te danken aan: overdewebsite.helenahoeve.nl

Joost

Op de een of andere manier spreken sites als BOL (en Amazon) mij totaal niet aan. Niet alleen de homepage maar ook de catalogus komt op mij zeer druk over met erg veel underlined links (wat het drukke extra versterkt) en blokken functionaliteit die niet echt duidelijk gescheiden zijn (omranding of andere achtergrondkleur).  Het (uitgebreid) zoeken verdiend inderdaad lof. Dit steekt goed in elkaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond