Deel dit artikel
-

Bol.com en Coolblue gaan op maandag bezorgen

Bol.com en Coolblue gaan vanaf volgende maand ook op maandagen bestellingen bezorgen. Hiervoor gaan de sorteercentra van PostNL zondagsdiensten draaien. In de loop van de maanden kunnen meer webwinkels hiervan gebruikmaken.

PostNL maakte vorige week melding van deze nieuwe dienst tijdens de eerste Webshop Wednesday Rotterdam, een bijeenkomst voor webwinkeliers uit de regio. Dit soort bijeenkomsten wordt in steeds meer grote steden gehouden.

De directies van bol.com en Coolblue bevestigen de nieuwe bezorgoptie aan Emerce.

Nick Lenten van Cooblue: “Onze klanten kunnen tot zondagavond twaalf uur hun bestelling plaatsen en de volgende dag thuisbezorgd krijgen.” Michel Schaeffer van bol.com kon nog niet de exacte uiterlijke ordertijd aangeven, maar dat ligt vermoedelijk ook laat in de avonduren.

Consumenten die op zaterdag of zondag op internet iets kopen, krijgen dat meestal op dinsdag pas aangeleverd. Nu is het immers zo, dat de magazijnen van de webwinkels de orders zondags of maandags gereedmaken en die aanbieden voor vervoer. Daardoor komen ze op dinsdag pas bij de ontvanger. Tussen order en levering kan makkelijk drie dagen zitten.

Niet enkel voor de consument levert deze nieuwe logistieke optie voordeel op, ook voor PostNL. De verzender kan de druk iets meer uitsmeren over de werkweek.

Schaeffer: “We spreken hier al enige tijd met PostNL over. Om maandags te kunnen leveren, hebben zij volume nodig. Dat krijg je door te werken met de grote webwinkels.”

Lenten: “In onze shops zijn de conversies in de weekenden lager dan doordeweek”, wat inhoudt dat klanten wel kijken maar niet kopen. “Hiermee willen we die klanten beter bedienen.”

Deel dit bericht

5 Reacties

Patricia

Wat mankeert ons, dat wij op zaterdag niet meer naar de winkel gaan om onze wensen direct te laten vervullen. Zelfs de zondag maakt dit op veel plaatsen mogelijk. Bijkomend voordeel dat we uit de luie stoel komen en wat beweging krijgen. En ook gezellig. De ongelooflijke drukte bij mijn AH op zondagmiddag laat deze behoefte ook zien. Hele families komen hiernaar toe.
Het is geweldig als TNT en PostNl weer op maandag gaan bezorgen, maar dan ook de brieven die in het weekend worden aangeboden. Ik raak niet onder de indruk van het terugbrengen van de 3 dagen tussen een zaterdag bestelling en een levering op dinsdag naar 2 dagen. Na lezing van de overweging is ook de vraag of dit vanuit een extra service naar de klant wordt geïnitieerd, of als extra prikkel om de consument op andere momenten tot kopen te zetten.

Ruben

Ja ‘internet’ wat is dat, waar komt dat vandaan, blijft het? 🙂

Henk

Haha Ruben +1

Mark

Handig hoor! Jansen en stok gaat dit ook doen hoorde ik!

Sjeen

PostNL is vooralsnog niet eens in staat een bestelling die op vrijdagmorgen bij Coolblue geplaatst is op tijd af te leveren… dus ben eens benieuwd of ze dit wel fatsoenlijk voor elkaar krijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond