Deel dit artikel
-

Bol.com verstuurt driekwart van de pakketjes zonder opvulmateriaal

Bol.com schrapt grotendeels het opvulmateriaal in pakketjes. Dit jaar al wordt 75 procent van de pakketjes zonder de gerecyclede papieren opvulling verstuurd, zo laat de retailer weten.

Dankzij verpakkingsmachines die pakketjes nog nauwkeuriger op maat maken gebruikt bol niet alleen minder verpakkingsmateriaal, ook zijn de pakketjes kleiner.

De duurzame verpakkingsmaatregel is onderdeel van de ambitie van bol.com om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar 0 gram in 2025. Verpakkingen maken ongeveer 20 procent uit van de totale CO2-uitstoot van bol.com.

bol.com ontwikkelde ook het zogenoemde vuladvies. Op een tablet krijgt een medewerker te zien of er wel of geen vulmateriaal gebruikt moet worden bij het op maat verpakken van een artikel. Bol.com hoopt daarmee de komende jaren zelfs nog meer dan 75 procent van de pakketjes zonder opvulmateriaal te verzenden.

Onlangs kondigde bol.com al aan waar mogelijk de herkenbare bol.com-doos helemaal weg te laten. Alleen wanneer een artikel breekbaar of kwetsbaar is, heeft het extra bescherming nodig tijdens de bezorging.

Deel dit bericht

3 Reacties

bert

Hopelijk mag je wel aanvinken of je een OVP wilt. Ik verkoop spullen graag door met OVP. Ik heb er een hekel aan als een verzender een etiket op de productverpakking plakt en dit zo afgeeft bij tante pos.

Ritzema - Petgets.nl

Goed initiatief van bol.com nu nog een oplossing voor het terugdringen van 10tal dagelijkse bezorgdiensten in de straat.

Jaap - Superdoos.nl - Superdoos BV

Dit is een goede ontwikkeling en zeker een stap in de goede richting. Ik ben benieuwd op Bol net als Amazon ook richtlijnen gaat opstellen voor dozen op maat voor “onderverkopers” Vaak zijn dat degenen die de goederen nog in te grote dozen leveren. Niemand wordt blij van een te grote doos vol met vulmateriaal.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond