Deel dit artikel
-

Boodschappendienst Gorillas wil 100 miljoen extra

De razendsnelle boodschappendienst Gorillas wil honderd miljoen euro groeigeld ophalen voor groeiversnelling, buiten de thuismarkt Duitsland ook in Nederland.

Dat heeft deutsche-startups vernomen uit kringen rondom het bedrijf. Er hangt veel hype rondom Gorillas omdat het vanuit niets razendsnel groeit met een simpel idee.

Gorillas bezorgt binnen tien minuten na bestelling dagelijkse boodschappen per fiets. Het werkt vanuit eigen lokale magazijnen en verkoopt tegen prijzen die concurreren met de normale winkeltarieven. De prijs voor bezorging is 1,80 euro.

Het bedrijf, naar een idee van Kağan Sümer en Jörg Kattner, ging in mei van dit jaar van start in Berlijn en Keulen. Daarbij werd het financieel gesteund door Atlantic Food Labs, dat 1,2 miljoen euro investeerde, en 36 miljoen euro van het Amerikaanse Coatue.

Tegen de zomer van 2021 wil de start-up in vijftien steden actief zijn vanuit zestig fulfillcentcentra in Europa. Sinds kort is het ook in Amsterdam, München, Schöneberg, Hamburg en Bergmannkiez actief.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond