Deel dit artikel
-

Booking.com zet acceleratorprogramma voort in 2018

Booking.com gaat in 2018 door met het Booking Booster Programma, een accelerator voor start-ups. Verder kondigt de boekingssite twee nieuwe initiatieven aan die ontwikkelingen in duurzaam toerisme moeten stimuleren. Hiervoor stelt Booking 4 miljoen euro beschikbaar.

Booking Booster houdt in dat de reissite een kleine groep sociale ondernemingen die zich richten op toerisme uitnodigen voor een acceleratorprogramma waarmee ze hun businessplan kunnen opschalen. Uiteindelijk kunnen ze een prijs winnen van maximaal 500.000 euro. Inschrijven kan hier.

Booking Labs is bedoeld voor start-ups in duurzaam toerisme die net zijn begonnen. Tijdens een weekend worden voor tien tot vijftien bedrijfjes workshops en lezingen gehouden waarmee ze inzichten, tools en vaardigheden verkrijgen die nodig zijn om te kunnen groeien. Aan het einde van het weekend geven ze een pitch en kunnen ze 10.000 tot 25.000 euro winnen. Het eerste Booster Lab-weekend heeft net plaatsgevonden in Barcelona en het volgende staat gepland voor 1 tot 3 maart 2018 in Tel Aviv.

Het Booking Cares Fonds omvat 2 miljoen euro die Booking beschikbaar stelt aan non-profitorganisaties ‘met disruptieve potentie in duurzaam toerisme’. De kandidaten hebben baanbrekende, innovatieve projecten en zijn op zoek naar ondersteuning. Ambitieuze ideeën die het verschil kunnen maken worden beloond met fundings tussen de 100 euro en 250.000 euro. Inschrijven kan hier: Booking Cares Fonds.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond