Deel dit artikel
-

Booz Allen wordt investeerder met Lehman Brothers

Consultancybureau Booz·Allen & Hamilton begeeft zich ook op de investeerdersmarkt. Samen met investeringsbank Lehman Brothers wil het een alliantie starten om zowel kapitaal als strategische en uitvoerende diensten te bieden. Iedere starter kan rekenen op een startbedrag van één tot vijf miljoen dollar.

De twee partners zoeken starters in de communicatie-, media- en technologiebranches. De investeringen worden door Lehman Brothers en Booz·Allen & Hamilton gezamenlijk gefinancierd, maar de alliantie overweegt de mogelijkheid een fonds voor externe beleggers in het leven te roepen. De nieuwe onderneming krijgt de naam Innovate@ Lehman Brothers / Booz·Allen
Booz Allen volgt hiermee het voorbeeld van ondermeer Andersen Consulting, dat eerder dit jaar een investeringsfonds oprichtte.

De alliantie is erop gericht opkomende bedrijven van zakelijke en financiële adviesdiensten te voorzien die normaliter niet binnen het bereik liggen van starters, zegt Booz Allen. Bij het bureau werken wereldwijd meer dan 9500 adviseurs.

"Met Innovate@ Lehman Brothers / Booz·Allen krijgen startende bedrijven de beschikking over talent, kennis, netwerken en kapitaal, zodat zij al hun energie kunnen steken in het opbouwen van een succesvol bedrijf", zegt Rob Schuyt, Vice President bij Booz·Allen & Hamilton.
De nieuwe onderneming zal haar medewerkers betrekken van beide alliantiepartners. Booz·Allen levert hiervoor mensen van de diverse kantoren in de VS en in Europa, waaronder Amsterdam. De medewerkers van Lehman Brothers zijn afkomstig van de kantoren in New York en Londen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond