Deel dit artikel
-

Borsato ziet digitaal muziekkanaal ten onder gaan

Het faillissement voor Musiqlub, de online tv-zender voor muziek, is aangevraagd door de curator van The Entertainment Group (TEG). In het kielzog van het faillissement van TEG, volgen nu, naast Musiqlub, ook Grump en Sweet Spot.

Dat laat de curator van TEG weten in het Financieele Dagblad. Het vierde faillissementsverslag zou vandaag worden gepubliceerd.

Musiqlub was een online muziekkanaal waar de gebruiker muziekcontent in een playlist kon samenstellen. Inmiddels is de dienst uit de lucht. Eerder ging Marco Borsato’s TEG failliet. Zusterbedrijf Lab Venture volgde op de voet.

De drie genoemde bedrijven, waaronder Musiqlub, hebben ruim 5 miljoen euro ontvangen van het nu failliete Lab Venture. Bij de bedrijven waar nu ook faillissement voor wordt aangevraagd, waren oud-bestuurders van TEG betrokken.

Volgens de curator is het zo goed als zeker dat de drie bedrijven de 5 miljoen euro niet meer kunnen ophoesten. Wat er precies gebeurd is met het geld, zou niet duidelijk zijn. De curator spreekt over een ‘cash drain’, het doorsluizen van geld.

Bij het faillissement van TEG hebben schuldeisers meer dan 11 miljoen euro aan vorderingen ingediend. De verkoop van de boedel van TEG leverde slechts iets meer dan 1 miljoen euro op.

Lab Venture had een minderheidsbelang in Service2media. Dat belang verwaterde toen Newion investeerde in het technologiebedrijf. Mede-oprichter Peter Broekroelofs liet eerder aan Emerce weten: “We zijn een gezond bedrijf. Deze situatie valt buiten onze scope”. Bij de afhandeling van het faillissement van Lab Venture vielen de aandelen in participaties, zoals Service2media, vrij.

Deel dit bericht

10 Reacties

johnw

zoals joop van den ende tijd geleden al vertelde: "om nou te zeggen….ik wist hier niets van klinkt een beetje dom" , nou…borsato….nu nog 3 bedrijven…..ook hier weet je niets van…..,misschien kan joop van den ende een musical producren met een toepasselijke titel…"the dumbest" , leuk als parodie op dumb and dumber..

Andreas

MusiQlub jaja. Gratis bestaat, niet dromen wel…..

Luc

Op zich toch jammer dat er steeds weer aandacht uitgaat naar Borsato. Ik vind dat Ajax directeur van de Boog, Paul Brinks en Unico Glorie veel meer aandacht zouden moeten krijgen. Zij hebben duidelijk gefaald en waren duidelijk jarenlang de mannen die zich hebben geprofileerd als de boegbeelden en scepter zwaaiende uitvoerenden van TEG, Labventure en al die andere kansloze bv-tjes waarvan iedere hardwerkende ondernemer met verstand van wist dat het geen successen zouden worden. Service2media daarentegen valt daar helemaal buiten, een goed geleidt bedrijf met kennis en kunde in huis. Maar goed daar was de rol van deze mannen ook beperkt tot een minderheidsaandeelhouder met weinig zeggenschap.

Eylard Wurpel - wingmate

@Luc: helemaal met je eens.  Je kunt er gewoon van uit gaan dat Marco B. niet onderdeel van / betrokken bij het dagelijks management was. De focus moet denk ik meer op het management liggen, maar Marco B. heeft nou eenmaal meer "nieuwswaarde".

johnw

Nou dat zien jullie gewoon verkeerd. Als je mede-eigenaar bent ,of in een bestuur zit met een meerderheids belang dan ben je aansprakelijk en wordt er van je verwacht op de hoogte te zijn van de bedrijfsresultaten en prestaties.Schoenmaker hou je bij je leest…..zou ik zeggen. Als Borsato iets met z,n geld wilt doen begin dan een weeshuis voor afrikaanse weeskinderen,of bouw een warchild dorp hier in nederland…..nee, joop wist het goed te zeggen.

Eylard Wurpel - wingmate

@John: ik ben het met je eens dat je medeverantwoordelijk bent, MAAR ik denk dat in dit geval (en uiteraard veel vaker) het management meer centraal moet staan. Ik denk dat we dit dus helemaal niet verkeerd zien.  Is het volgens jou dus correct dat de focus bijv. meer bij de investeerder ligt indien het management malversaties heeft gepleegd en het voor de investeerder heeft verzwegen?

johnw

Nou,het is maar hoe je het opvat,willens en wrtens,wij weten het nooit zeker..toen bekend werd dat fondsen investeerden in wapens en mijnen koos men eiren voor het geld en stopten ze daarmee. Je kunt niet geld pompen in bedrijven en nergens vanaf weten… Zo lezen we ook.."Eind augustus zal blijken of het doorsluizen van grote sommen geld naar andere ondernemingen met soms dezelfde aandeelhouders de werkelijke reden is van het faillissement van Borsato's bedrijf" Bekijk dit geval eens alsof borsato een gewone ondernemer ?s en geen zanger….Ook dan bakt hij er niets van.

Eylard Wurpel - wingmate

Ik ben en blijf het maar gedeeltelijk met je eens. Er zijn legio voorbeelden waarbij investeerders niet op de hoogte waren vanwege een uitermate vakkundig "smoke and mirrors" van het management. Je zegt "Je kunt niet geld pompen in bedrijven en nergens vanaf weten…"Je kunt i.p.v. direct in bedrijven ook in fondsen investeren, bijv. het fonds van Bernard Madoff. Dit ging om miljarden van heel veel investeerders. Volgens jouw stelling zijn ze dus zowel enorm dom als medeverantwoordelijk?

johnw

nou zeg eens eerlijk…jij geeft mij 125.000 om te investeren….hou je dat geld in de gaten ….wat ik er mee doe ?Ik zou het wel volgen….Maar er valt iets over te zeggen..Wat betreft madoff… Over hem lezen we…"Madoff bediende zich van een piramidespel-achtig soort bedrog, waarbij oude "investeerders" hun rendement krijgen uitgekeerd uit de inleg van nieuwe "investeerders". Dit gaat goed zolang het nieuw aangetrokken kapitaal de uitkeringen te boven gaat. De fraudeur heeft echter wel een goed verkopend verhaal nodig, en bovendien een zich uitbreidend netwerk in sneeuwbalvorm" Dus duidelijk is hier wel dat alleen hij de werkwijze bepaald en er dus geen inzage is. Dit maakt de oplichting makkelijker omdat hij het ene gat dichte met het andere. Dit gaat voor borsato niet op.Ik zie het al voor me….ik zit als bestuurslid voor een groot bedrijf waar ik geld ingestoken hebt en vervolgens niet weet wat er met het geld gedaan word,of dat er zaken achter mijn rug om afspelen…Dit soort dingen zijn ondenkbaar…..in het geval van borsato.

Eylard Wurpel - wingmate

John, het is goed om te horen dat als jij geld investeert in een bedrijf, je altijd exact weet wat er met het geld gebeurd. Het is volgens jou eenvoudig ondenkbaar. Mijn bescheiden mening is dat het veel tijd en energie vergt om binnen een bedrijf alle geldstromen (groot & klein) in de gaten te houden. Er zijn namelijk zoveel verschillende vormen van fraude. Bijv. acquisitiefraude, belastingfraude, uitkeringsfraude, diefstal, faillissementsfraude (Marco), etc. Niet eenvoudig om als investeerder (en als manager) dit allemaal op het netvlies te hebben. Afijn, we kunnen nog 10x heen en weer gaan, maar jij denkt dat het ondenkbaar is dat je niet weet wat er met al je geld gebeurd en ik denk helaas dat het denkbaar is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond