Deel dit artikel
-

Boxman definitief ten onder

Boxman vraagt het faillissement aan. Het is niet gelukt nog een partij te interesseren voor een snelle overname of investering. Afgelopen weekeinde zijn de laatste gesprekken gevoerd, zegt ex-managing director Jurgen Post.

"Er zijn gesprekken gevoerd met twintig partijen, maar allemaal hadden ze meer tijd nodig." Volgens Post handelde geen enkele partij snel genoeg om het bedrijf in de lucht te houden. Wellicht worden er nog delen van Boxman verkocht via de curator. Tot nu toe waren de sites van de etailer verliesgevend ? zo'n tachtig miljoen in het eerste halfjaar ? maar de directie verwachtte in de loop van volgend jaar de eerste winst te kunnen noteren.

In Nederland verliezen veertien mensen hun baan. In Amsterdam zaten vier man voor de Nederlandse vestiging, in Waalwijk werkten er tien voor de inkoop, databasemanagement en logistiek voor heel Europa. In totaal werkten er bij het bedrijf 120 mensen.

Deel dit bericht

5 Reacties

R. Poldervaart

En weer één!! Jawel, The Big Bubble is gebarsten en internetbedrijven moeten zich gaan bewijzen. Mijns inziens een positieve ontwikkeling, het kaf wordt van het koren gescheiden en de internetbedrijven met een succesvol businessmodel (lees: winstgevend) blijven overeind. Survival of the fittest in internetland.

Thomas

Typisch zo'n suffe uitspraak die je elke dag in de krant kunt lezen. Als je het kaf van het koren moet scheiden door te kijken naar winstcijfers, kan iedere online winkel wel opdoeken, zelfs Amazon. Het is gewoon jammer dat dit soort initiatieven gewoon geen kans meer krijgen, doordat investeerders opeens zuinig zijn geworden op hun centjes, omdat ze zichzelf nu niet meer binnen 2 maanden rijk kunnen rekenen. Er moet op de lange termijn gedacht worden, een beetje verder gekeken worden dan de gemiddelde neus lang is.Nu moet ik zeggen dat het businessmodel van Boxman naar mijn idee ook niet geniaal was, cdtjes verkopen via internet, maar de nederlandse consument kijkt wel heel erg lang de kat uit de boom, voordat er iets ondernomen wordt.

Dennis de Boer

Wat zijn de overname kosten voor het gehele systeem?

Marc

Postief aan dit drama is de kennis en ervaring die door door de mensen bij boxman is opgedaan. De heer Polderman mag de nadruk op winstgevendheid leggen, voor mij zijn er belangrijker ontwikkelingen gaande op dat internet. Als 'nieuw' medium heeft 't internet inherent meer mogelijkheden tot zinvolle combinatie's dan alle 'oude' media bij elkaar. De 14 mensen die bij boxman.nl werkten hebben daar, lijkt mij, een schat aan praktijkervaring opgedaan die ze meenemen naar een volgende uitdaging. 

Foppe Strikwerda

Boxman failliet. Op zich niet verbazingwekkend. De reacties op dit bericht daarentegen des te meer. Uiteenlopend euforisch over het verscheiden van weer zo'n internetsufferdje tot jammerend over de plotselinge voorzichtigheid van investeerders. Het lijkt wel of we het over voetbal hebben: of je bent voor de 'nieuwe' economie, of je bent er tegen. Iedereen heeft er verstand van, maar tegelijk eigenlijk niemand. En altijd weer dat gezeur over tijd. "Er zijn gesprekken gevoerd met twintig partijen, maar allemaal hadden ze meer tijd nodig." Geef een ander maar weer de schuld. Dat je zelf te laat bent met het constateren van je fouten, is niet belangrijk. Wat veel belangrijker is, is dat die mensen van Boxman een schat aan ervaring hebben opgedaan. En dat blijkt wel, want ze weten in ieder geval donders goed hoe je de schuld op een ander moet afschuiven. Het gaat er al helemaal niet om of initiatieven een kans moeten krijgen of niet. Dat is kleuterleut. Be real! De vraag is of het zinvol is om veel geld te pompen in projecten waarvan het uiterst onzeker is of ze ooit geld op gaan leveren. De term 'nieuwe' economie is in ieder geval nooit bedoeld als excuus om verliesgevend te mogen zijn. Laat staan om cd'tjes te verkopen op internet. Dat is gewoon dom. Dom! Internet is pas echt een goed verkoopkanaal als het tegelijk ook als distributiekanaal kan fungeren. Dood aan de cd, leve MP3! Nu ook zonder BTW! Ik kan me een artikel uit Wired herinneren van een jaar of 4 geleden. Daarin las ik voor het eerst iets over de '10 rules of the New Economy'. Jammer dat ik het niet bewaard heb, maar ik weet zeker dat er niets in stond over 'investeer je een maagzweer', 'oei oei oei – kijk eens hoe ik groei', 'verlies is echt niet vies' en 'snel, snel, snel anders gaan we naar de hel'. Je zou er zo een paar leuke kleuterliedjes over kunnen schrijven…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond