Deel dit artikel
-

bpost en DHL in Benelux e-commerce bezorging

DHL Parcel en bpost gaan samenwerken onder de naam ‘Dé Benelux bezorgers’ om het grensoverschrijdend online shoppen te vereenvoudigen. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend op E-Commerce Live! in Amsterdam.

Door samen te werken op het vlak van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren wordt de cross-border e-commerce verder gestimuleerd, zo laten beide partners weten.

Door de samenwerking tussen DHL en bpost kunnen Belgische consumenten tot in de avond bestellen bij een Nederlandse webshop en hun bestelling de volgende dag al afgeleverd krijgen. Omgekeerd kan de Nederlandse webshopper langer terecht bij de Belgische online winkels om het de volgende dag met DHL als vertrouwde bezorger afgeleverd te krijgen.

Een groot voordeel is verder de eenvoud van de retourzendingen van aankopen die niet bevallen.

In hun presentatie wees DHL op de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse markt. Zo heeft het weinig zin om vanuit Nederland iDEAL aan te bieden. Ook zijn er taalverschillen en verschillen in bezorging. Belgen willen doorgaans niet dat pakketjes aan de buren worden bezorgd, tenzij ze dat explicatiet hebben gegeven.

DHL en bpost gaan voor de samenwerking, die niet exclusief is, het nieuwe sorteercentrum voor brieven en pakketten in Brussel inzetten.

Samen beschikken beide pakketvervoerders over meer dan 4400 servicepunten; ruim 1.900 in Nederland en 2.500 in België. Daaronder ook pakketkluizen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond