Deel dit artikel
-

bpost rolt stadstransportenproject uit

Na een testperiode van net geen vijf maanden in Antwerpen gaat vervoerder bpost zijn stadstransportenproject City Logistics uitbreiden.  In Antwerpen is het project nu volop commercieel uitgebouwd en de verdere uitrol naar Brussel wordt gepland.  

Het stijgend aantal stadstransporten vormt volgens de vervoerder een ‘toenemende bedreiging’ voor de mobiliteit in en naar de steden, en transporteurs verliezen kostbare tijd om hun goederen in de stad te leveren.

bpost lanceerde daarom een test in Antwerpen met City Logistics, een dienst die het werk van de transporteurs aanzienlijk vereenvoudigt en het aantal in de stad gereden kilometers tot het hoogstnoodzakelijke beperkt.

Sinds 13 juni van dit jaar kunnen transporteurs die goederen voor het centrum en de haven van Antwerpen moeten leveren, hun vracht afzetten in een speciaal daarvoor uitgerust depot aan de rand van de stad. bpost zorgt vervolgens met eigen voertuigen nog dezelfde dag voor een gebundelde levering bij de eindbestemmelingen.

Voor de nu al vier grote vervoerders werden in Antwerpen meer dan 4000 zendingen efficiënter en met een zeer hoge kwaliteit in stad en haven geleverd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond