Deel dit artikel
-

Britse webshop HEMA volgende maand live

HEMA gaat volgende maand zijn eerste Britse webshop lanceren, nadat in juni al een fysieke winkel in Victoria Station in Londen en nog eens enkele andere winkels op andere locaties werden geopend.

Vanaf september zullen alle Britten terecht kunnen bij Hemashop.com. Daar zullen onder meer kleding, cosmetica en kookspullen worden aangeboden. De Britse introductie liet lang op zich wachten, gelet op het feit dat het retailbedrijf in handen is van British Lion Capital.

De eerste Londense HEMA doet het vooral goed onder Nederlanders in Londen, vertelde winkelmanager Catherine Boote kort na de opening. Dit vanwege de zoete snacks, zoals stroopwafels, eierkoeken, jodenkoeken en salmiakdrop.

HEMA heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettoverlies van 22,2 miljoen euro geleden; 14,8 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Die cijfers kwamen naar buiten omdat het bedrijf obligaties heeft uitgegeven voor zijn herfinanciering. E-commerce moet daarom voor meer omzet gaan zorgen. Behalve in Engeland gaat HEMA ook in Spanje een webshop starten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond