Deel dit artikel
-

Browser Opera voor televisie

Na de computer en de smartphone richt Opera zich met zijn browser nu ook op televisie. Het heeft een overeenkomst gesloten met het Japanse bedrijf Plat'C2 dat de browser gebruikt als interface voor het bekijken van televisie via IP.

Financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Analisten zien in IP-televisie een sterk groeiende markt. Strategy Analytics zegt dat momenteel 110 duizend mensen het televisiesignaal via IP binnenkrijgen, het verwacht dat dit aantal de komende jaren sterk zal groeien, tot twintig miljoen in 2008.

Plat&#39 ontwerpt het kastje dat MPEG-2 videostreams omzet die binnenkomen via DSL of andere breedbandverbindingen. Het bedrijf is niet bepaald de enige die zich richt op deze technologie, volgens ZDnet zijn er rond de dertig telecom-bedrijven die ook actief zijn met IP-televisie.

Voor Opera , dat onder de browsers een kleine speler is, betekent de stap richting televisie een nieuwe markt. Eerder ontwikkelde het om die reden ook een versie van de browser die geschikt is voor de smartphone . Dit besturingsprogramma is aangebracht op onder meer de Nokia 9210i Communicator.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond