Deel dit artikel
-

Bruna opent balies voor post en pakketten

De winkels van Bruna krijgen een nieuwe functie waarbij ze een neutrale hub zijn voor het verzenden en ontvangen van pakketjes. De eerste contracten met vervoerders zijn getekend, met Sandd en DHL, en met andere partijen worden nog gesprekken gevoerd.

Bruna maakte zojuist de intentie bekend zijn driehonderd een nieuwe, duidelijke logistieke functie te willen geven. Er komen bemande en onbemande servicebalies in de zaken voor het afleveren, ophalen en versturen van poststukken en pakketten.

Consumenten die online shoppen kunnen gaan aangeven dat ze orders niet thuis maar bij een Bruna willen ontvangen. Daarbij kunnen ze kiezen uit alle aangesloten filialen van de keten. Voorwaarde is wel dat de betreffende webwinkel zaken doet met Sandd of DHL. Hoe meer vervoerders Bruna aansluit, hoe meer bezorgopties de shop kan aanbieden.

Voor ondernemers met een Bruna-winkel heeft dit extra voetverkeer naar hun zaken tot gevolg.

Bruna-baas Fred Zeegers legt uit: “Wij gebruiken nu ook al DHL en Sandd voor de aanlevering van ons assortiment in samenwerking met onze huidige leveranciers. We breiden de dienstverlening uit door in de buurt bij mensen meer ophaal-, verstuur- en retourpunten te realiseren, de winkels behouden hun spilfunctie in de winkelstraat en omgeving en krijgen mensen over de vloer. Voor Sandd is gekozen omdat Bruna graag ook in de postverzending een totaalaanbod brengt in relatie tot de wenskaarten.”

DHL heeft reeds een netwerk van 1.500 parcelshops en voegt daar nog eens een paar honderd extra nodes aan toe. Voor Sandd is het een significante uitbreiding van zijn activiteiten richting het MKB en particuliere verzenders en ontvangers.

Begin volgend jaar worden de eerste Bruna-winkels omgebouwd. Die fungeren als testomgeving. Over twee jaar moeten allen Bruna’s een logistieke hub hebben.

Foto: Torsten Scholz (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Charlie

Dan zou het ook fijn zijn als Bruna’s wat langer open zijn in de avond. Die bij mij in de buurt sluit doordeweeks om 17.30 en op zaterdag nog eerder. Op zondag zijn ze helemaal dicht. Niet echt handig voor mensen die een baan hebben.

W. Janssen

En PostNL dan ? Die wordt eruit gegooid? Ik heb begrepen dat PostNL een ijzeren voorwaarde heeft dat er geen concurrenten in de winkel komen, wat oo zich al vreemd is. Bruna jarenlang door ING en het vroegere PTT groot geworden, dumpt die dan opeens PostNL????

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond