Deel dit artikel
-

Bruna test eigen Spotify voor onbeperkt lezen

Bruna lanceert Bliyoo, een abonnement voor onbeperkt lezen. Net als bij Spotify voor muziek en Netflix voor series en films kan iedereen die zich aanmeldt zoveel boeken en tijdschriften lezen. De komende tijd voert de retailketen een gebruikerstest uit. Het publiek wordt opgeroepen daaraan mee te doen.

Bruna zegt bij klantcontacten te merken dat er behoefte is aan leesabonnementen en is de afgelopen maanden bezig geweest een systeem in te richten dat onbeperkt lezen mogelijk maakt. Algemeen Directeur Fred Zeegers legt uit dat terwijl ‘hier en daar beperkte abonnementen opduiken en lange termijn-aankondigingen van zogenoemde All you can read-concepten worden gedaan, wij in stilte hebben gewerkt aan de ontwikkeling van ons eigen platform.’

Om het systeem te testen, vraagt Bruna vijftig geïnteresseerden zich aan te melden, zodat Bliyoo nog verder kan worden ingericht naar de wensen van de gebruikers. Zij krijgen in de gratis testperiode de beschikking over tenminste vijftig actuele eBooks en eMagazines. Belangstellenden kunnen vanaf vanmiddag een mail sturen naar bliyoo@bruna.nl.

De testperiode duurt maximaal drie maanden. Tegen die tijd moet ook duidelijk zijn hoeveel het abonnement op onbeperkt lezen bij Bruna gaat kosten. Dat is deels afhankelijk van de gesprekken met de uitgevers die op dit moment plaatshebben. Bruna stelt zich op het standpunt dat auteurs een ‘redelijke betaling’ mogen verlangen voor hun boeken.

Bliyoo zal in de vorm van apps te vinden zijn in de App Store en op Google Play. De boeken binnen het abonnement zijn te lezen op diverse manieren: op een smartphone, tablet, PC of laptop. De lezer kan ook wisselen tussen verschillende apparaten en gewoon verder lezen vanaf het punt waar men gebleven is.

Partner in het project is Push2Tablet, dat het platform heeft ontwikkeld. Bruna werkt ook al met het Baarnse bedrijf samen in Bruna Tablisto voor de aankoop van eBooks en -magazines.

Deel dit bericht

19 Reacties

Priscilla - Fleur - Buckaroo

Gaaf, ik ga me gelijk aanmelden! 🙂

Mar

ik wil mij wel aanmelden maar ik lees alleen thrillers weet niet hoe jullie onbeperkt lezen eruit gaat zien maar iets anders dan thrillers zal in de toekomst voor mij niet interessant zijn.

Roely Platje Zeinstra

Het lijkt mij erg leuk om dit eens te proberen..

Ria Tammer

Geweldige zet, misschien ga ik eindelijk eens lezen.
Al zullen het maar tijdschriften zijn. Ik ben benieuwd.

Mariëlle snel

Wil me graag aanmelden, werk 9 jaar bij Bruna Sittard, daarvoor 15 jaar bij een zelfstandige boekhandel.Ik ben heel benieuwd hoe het een en ander gaat uitzien!

Toos Limonard

Ik wil me ook graag aanmelden en kijk er naar uit.

sandra

Ik ga me ook op geven wat een gaaf idee dit.

Bert van Alphen

In verband met pensionering heb ik nu wat meer tijd om te lezen. Ik ben zeer benieuwd hoe u dit concept gaat uitrollen. Ik wil graag gebruik maken van uw aanbod om mee te doen aan de testfase van bliyoo.Alvast hartelijk dank.

Henny muitbelder

Lijkt me een goede manier om Veel te lezen

Thea Schouten

Lijkt mij heel fijn, en leuk om mee te doen met de testfase van bliyoo. Hartelijk dank

gerdje

ik doe graag mee

Monique Klosse

Wat een geweldig goed idee, ik doe graag mee.

marga janssen

Ik recenseer boeken en tijdschriften dus ik doe graag mee! By the way: ik lees erg graag!

Joke

Als veel lezer klinkt dit geweldig. Het idee ‘onbeperkt’lezen staat mij gewoonlijk al aan. Ik waag een gokje door mij aan te sluiten!

rita.de.meyer1963@gmail.com

doe heel graag mee met dit proefproject, super initiatief!

Rita De Meyer

ik doe heel graag mee met dit proefproject, super initiatief!

Marja van braak

lijkt me erg leuk om mee te doen!

claudia bennink

Ik doe graag mee. Ik lees graag nederlandse literatuur. Thrillers. Kookboeken (ja die lees ik als een boek :-). Gedichtenbundels. Mijn dochter leest graag ya. Goed initiatief bruna!

Caroline Kuiper

ik weet niet of ik me nog kan aanmelden, maar het lijkt me super om onbeperkt te kunnen lezen. Ik doe heel graag mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond