Deel dit artikel
-

BSkyB in Letsbuyit

British Sky Broadcasting pompt 10 miljoen pond (36 miljoen gulden) in Letsbuyit.com . Er wordt een gezamenlijke site geopend op SkyBuy , het winkelgedeelte op de site van Sky. Ook zal er op de Sky-tvkanalen en in de televisiegids speciale aandacht aan co-buying besteed worden.

De co-buying site is aan een indrukwekkende opmars bezig in Europa. De eerste site van LetsBuyIt.com ging op 13 april 1999 in Zweden online. Daarna volgden Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Zwitserland en Oostenrijk. Het hoofdkantoor van LetsBuyIt.com (een Nederlandse NV) is in Amsterdam gevestigd. Onder andere NeSBIC investeert in dit e-commerce concept.

Co-buying draait om het aggregeren van de vraag: gezamenlijk inkopen om de prijs te drukken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. De deal met BSkyB kan wel eens een grote doorbraak betekenen voor dit fenomeen. Televisie is immers bij uitstek een medium om de massa te informeren. Als er op de bijbehorende website vervolgens direct gehandeld kan worden, is de cirkel rond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond