Deel dit artikel
-

Buma/Stemra sluit zich aan bij FastTrack

Buma/Stemra is toegetreden tot FastTrack, een alliantie van diverse nationale auteursrechtorganisaties die zich ten doel stelt om met internettechnologie het beheer van auteursrechten te vergemakkelijken.

FastTrack is in 2000 opgericht en telt nu twaalf leden, tien auteursrechtenorganisaties uit Europa en twee uit Noord-Amerika. Samen met Buma/Stemra werden ook Socan (Canada) en MCPS-PRS (Verenigd Koninkrijk) lid van de organisatie, die zijn hoofdkantoor heeft in het Canadese Toronto.

Het doel van FastTrack is om "digitale tools te ontwikkelen voor het beheer van auteursrechten in de 21 eeuw". Tot op heden heeft FastTrack een 'Global Documentatin & Distribution Network' opgezet, een gekoppeld netwerk van databases die online toegankelijk is voor de aangesloten leden. "Het ondersteunt de dagelijkse bedrijfsprocessen binnen de copyrightorganisaties en vergemakkelijkt het identificeren van muziekwerken", aldus Buma/Stemra. Alle aangesloten leden vertegenwoordigen zestien miljoen titels.

FastTrack werkt verder aan een methode waarmee muziekauteurs en uitgevers zelf online hun muziekwerken kunnen registreren, ook ontwikkelt het een methode waarmee het verstrekken van licenties voor het gebruik van muziekwerken online afgehandeld kan worden.

"Wij pleiten al geruime tijd voor een bundeling van krachten tussen de verschillende auteursrechtenorganisaties," aldus Cees Vervoord, directievoorzitter van Buma/Stemra. "Het delen van expertise en kennis is een belangrijke voorwaarde om de uitdagingen van de nieuwe digitale wereld en de globalisering van het auteursrecht het hoofd te bieden."

Deel dit bericht

1 Reacties

Duh

Aangezien het tot op heden meest succesvolle distributie-kanaal voor het massaal negeren van auteursrechten eveneens FastTrack (= Kazaa netwerk) heet, moet hier of sprake zijn van totale cluelessness, of een goed gevoel voor humor bij een van de betrokken partijen. Gezien het trackrecord gok ik op het eerste bij de auteursrechtenmaffia….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond