Deel dit artikel
-

Bunq gaat gedupeerden alsnog vergoeden

Bunq gaat klanten die slachtoffer zijn geworden van helpdeskfraude en phishing alsnog compenseren. Gemiddeld krijgen gedupeerden 85 procent van hun verloren geld terug.

Topman Ali Niknam wil niet zeggen hoeveel slachtoffers bunq precies vergoed zullen worden. Ook de hoogte van het totale schadebedrag is nog onduidelijk.

Per geval gaat bunq nog wel kijken naar ‘zowel harde criteria als specifieke omstandigheden’, waardoor men alsnog zou kunnen besluiten om de hoogte van de compensatie aan te passen of helemaal niets uit te keren.

Bunq kwam onder vuur te liggen doordat oplichters wel heel makkelijk rekeningen van Bunq konden leegplunderen. Ook konden gedupeerden de bank niet tijdig waarschuwen.

Bunq-topman Ali Niknam wil niet zeggen hoeveel slachtoffers bunq precies vergoed zullen worden. Ook de hoogte van het totale schadebedrag is nog onduidelijk. Eerder maakte de bank bekend dat er in 2023 85 slachtoffers van fraude waren.

Sinds de explosie aan spoofinggevallen eind 2019 pleit de Consumentenbond voor betere wettelijke bescherming van consumenten die slachtoffer worden van niet-bancaire fraude. Deze oproep is gehoord in Brussel. De Europese Commissie werkt aan een nieuwe wet voor betaaldiensten. Daarin staat dat banken (en andere betaalrekeningaanbieders) verplicht zijn slachtoffers van niet-bancaire fraude te compenseren. De nieuwe wet zal naar verwachting in 2026 ingaan.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond