Deel dit artikel
-

Businessnet verandert in financiële e-maildienst

Businessnet.nl, een site voor financieel nieuws, zal haar dienst veranderen. Omdat de site geen marktleider heeft weten te worden, gaat Businessnet over in een site met financieel nieuws dat per e-mail verspreid zal worden. Moederbedrijf Virtual Industries verwijst voorlopig door naar The Floor.

De start van het nieuwe bedrijfje zal waarschijnlijk al in januari zijn, zegt Virtual Industries-directeur Kees Zegers. Zijn bedrijf is ook uitbater van ondermeer Nu.nl en Sapenda . "Het hangt natuurlijk altijd van de software-ontwikkeling af, maar als alles goed verloopt, starten we in januari." Hoe de site eruit zal zien, is nog niet bekend, maar zal volgens de makers wel onderscheidend zijn van andere financiële sites. Het belangrijkste onderdeel zal een e-mail nieuwsdienst zijn.

Reden om het oude Businessnet te stoppen is het feit dat de site geen marktleider is geworden op het gebied van financieel nieuws. Zegers: "Als je de omzet én de concurrentie van Businessnet bekijkt, dan kun je concluderen dat het dat ook niet zal worden. Bovendien was het ook meer een research & developmentproject, en daar zijn leuke dingen uitgekomen, zoals Nu.nl."

Volgens Zegers hoefde er bij de oude Businessnet-site geen geld bij, maar het bracht ook niets op. "De site draaide neutraal. Als je vier goed draaiende bedrijven hebt, en één die alleen maar neutraal draait, dan is de keus om daar mee te stoppen snel gemaakt. Het hobby-tijdperk is wel achter de rug."

Voorlopig verwijst de url door naar de site van The Floor . Deze financiële site heeft de naam niet overgenomen, maar heeft wel een advertentiecontract met Virtual Industries gesloten. "Zo verdienen we er nog iets aan, tot de start van de nieuwe onderneming", aldus Zegers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Joost Boermans

Toch jammer…

Bas

Toch vreemd. De markt van financiële websites groeit nog steeds. En in Nederland is er nu niet bepaald een overschot aan onafhankelijke sites. Slechts een handvol eigenlijk. Het feit dat Businessnet er mee stopt vind ik een vreemde situatie, want de groei is er nog lang niet uit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond