Deel dit artikel
-

Cap Gemini koopt consultancy van Ernst & Young

Cap Gemini heeft de consulting-tak van Ernst & Young overgenomen voor een bedrag van 11,5 miljard euro. Hiermee is de grootste fusie in de consultancy sector tot stand gekomen. De naam E & Y zal de komende vier jaar nog wel blijven bestaan. Bij de nieuwe reus komen 58.000 mensen te werken.

64 procent van het bedrijf komt in handen van Cap Gemini , de rest blijft eigendom van de aandeelhouders van E&Y. Cap krijgt hierdoor 43,5 miljoen aandelen in handen. Daar bovenop betaalt het 375 miljoen euro in cash.

Aandelen van Cap stegen na de bekendmaking zo'n tien procent, naar een nieuw hoogtepunt van 282 euro per aandeel. Overigens zal het nog enkele maanden duren voor de fusie is afgerond. De dertig nationale afdelingen van E&Y moeten de deal allemaal afzonderlijk goedkeuren.

Cap wil de concurrent graag inlijven, om haar zwakke markten ? de VS en Duitsland ? te versterken. E&Y haalt zestig procent van haar omzet uit de VS. Onder de grote vijf consultancy bedrijven zouden zij de grootste omzet per hoofd behalen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond