Deel dit artikel
-

CapGemini betrekt Google Office

IT-bedrijf CapGemini wordt wederverkoper van Googles online kantoorsoftware. De Franse steun kan Google geloofwaardigheid geven aan de bovenkant van de zakelijke IT-markt.

Het Franse CapGemini maakte vanochtend bekend (PDF-download) dat het wederverkoper wordt van Googles online kantoordiensten. Google Apps Premier Edition is een online pakket diensten met tekstverwerker, spreadsheets, e-mail, chat, agenda en binnenkort een Powerpoint-kloon. Het pakket kost 40 euro per gebruiker per jaar.

Systeembeheerders van grote bedrijven, want daar richten CapGemini en Google zich op, kunnen nu basale toepassingen uitbesteden. De Franse IT-dienstverlener zorgt voor klantondersteuning en personalisatie van Google Apps. Google draagt zorgt voor de hosting en doorontwikkeling van de kantoorsoftware.

In Nederland bedient CapGemini bedrijven als TNT Post, Corus en ABN Amro.

Door met een vooraanstaand IT-bedrijf samen te werken, vergroot Google zijn bereik aan de bovenkant van de IT-markt. Het bedrijf bereikt nu degenen die op het hoogste niveau beslissingen nemen over de inrichting van de IT-infrastructuur en eventuele uitbestedingen.

CapGemini zegt meer dan 1 miljoen klanten wereldwijd te bedienen met desktopapplicaties.

Google nam onlangs technologiebedrijf Postini over om zakelijke gebruikers van Google-diensten een hoger beveiligingsniveau te kunnen bieden.

De handel in online kantoordiensten bevindt zich in een jonge, maar snel groeiende markt. In april waren er, naar schatting van Emerce, maandelijks enkele honderdduizenden gebruikers van online varianten op Microsoft Office.

De grootste concurrent voor Google in dit segment is ZoHo, een van oorsprong India's bedrijf dat in de ontwikkeling en integratie van zijn online kantoordiensten verder is dan Google.

Volgens een recent onderzoeksrapport van Burton Group is Google & Spreadsheets nog niet klaar voor de grootzakelijke markt, omdat de online variant van Microsoft Office te basaal is en weinig oplossingen biedt voor veeleisende gebruikers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond