Deel dit artikel
-

Cel- en taakstraf geëest voor zendmastbranden Veldhoven

Een 31-jarige Veldhovenaar die 11 april 2020 bij twee zendmasten in Veldhoven brand heeft gesticht krijgt als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt een gevangenisstraf en een werkstraf. Ook moet hij opdraaien voor de schade aan de zendmasten.

In april en mei 2020 werden in heel Nederland zendmasten in brand gestoken, onder meer omdat de actievoerders meenden dat er een verband was tussen corona en 5G.

Uitgebreid onderzoek door de Dienst Landelijke Recherche wees uit dat er geen relatie tussen de branden was. Onder meer dankzij gevonden DNA op een aangetroffen aansteker kwam de Veldhovenaar als verdachte in beeld. In zijn verhoor liet hij onder meer weten een groot tegenstander te zijn van 5G.

Het OM eist een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 136 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Om verdere escalatie te voorkomen wil het OM dat de man wordt begeleid en wordt behandeld. Daarnaast moet hij voorlopig een verbod op het gebruik van social media krijgen. Ook eist het OM een werkstraf van 240 uur. De benadeelden partijen eisen daarnaast een vergoeding van de schade die oploopt tot een bedrag van bijna 100.000 euro. De uitspraak in de zaak is over twee weken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond