Deel dit artikel
-

Centrale bank Brazilië houdt betalingen via WhatsApp tegen

Geld versturen via WhatsApp is voorlopig niet toegestaan in Brazilië. De Facebook-dochter had het betaalsysteem in het Latijns-Amerikaanse land als eerste willen uitrollen, maar dat gaat nu niet door.

Via WhatsApp zouden particulieren of lokale bedrijven met een chatbericht geld kunnen overmaken.

WhatsApp heeft meer dan 120 miljoen gebruikers in Brazilië, de op een na grootste markt na India, waar plannen om het betaalsysteem te introduceren ook al niet van de grond kwamen.

WhatsApp lanceerde de dienst vorige week zonder toestemming van de centrale bank. Het bedrijf vond toestemming niet nodig omdat het in feite alleen maar een tussenpersoon was voor banken die wel een licentie hadden, zoals fintech Nubank, Banco do Brasil, Visa, Mastercard en kredietverstrekker Sicredi.

Maar de uitrol van de dienst zonder een uitgebreide analyse zou de concurrentie en privacy kunnen schaden, zegt de Braziliaanse centrale bank.

Waakhond Cade had de samenwerking van WhatsApp met Cielo, de grootste betalingsverwerker van Brazilië, ook al stopgezet.

Saillant detail is dat de centrale bank in november zijn eigen betaalsysteem Pix gaat lanceren. WhatsApp wilde daaraan ook deelnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond