Deel dit artikel
-

CEO Bas Beerens van WeTransfer vervangen door Amazon veteraan

Medeoprichter Bas Beerens legt zijn functie als CEO van WeTransfer neer. Hij wordt vervangen door e-commerce veteraan Gordon Willoughby, die acht jaar bij Amazon heeft gezeten en nog langer geleden bij eBay. Beerens blijft aan als bestuursvoorzitter.

De wijziging van de wacht komt niet als een complete verrassing. De Nederlandse bestandsuitwisselingdienst WeTransfer kent eigenlijk maar een trucje: het versturen van enorm grote bestanden. Elke maand versturen 100 miljoen gebruikers meer dan 1 miljard bestanden.

De dienst wordt gefinancierd door advertenties en een premiumversie. Gordon Willoughby moet een meer commerciële draai aan het bedrijf geven, en dan vooral in de VS, waar Dropbox en Box de markt voor bestandsdeling beheersen. Daarom is onlangs in Los Angeles een kantoor geopend naast de vestiging in Amsterdam.

Wat WeTransfer precies gaat ondernemen is niet duidelijk. Om verder te groeien is vermoedelijk ook extern kapitaal nodig. WeTransfer leunt nog altijd op een eenmalige investering van 25 miljoen dollar van Highland Europe.

Medeoprichter Nalden blijft overigens gewoon CIO.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond