Deel dit artikel
-

Bas Beerens (WeTransfer) wint LOEY Award 2016

Bas Beerens van bestandsuitwisseldienst WeTransfer heeft de LOEY Award 2016 gewonnen. Juryvoorzitter Daniel Ropers maakte dit woensdagavond bekend in het bijzijn van de 250 beste online ondernemers van Nederland. Hans Ober van Ticketswap ontving vanavond de eerste LOEY Talent Award.

Het succes van WeTransfer is volgens de jury vooral toe te schrijven aan het tegendraads ondernemerschap van Beerens. Dat blijkt onder andere uit zijn vastberadenheid om ‘wallpaper advertenties’ te verkopen aan adverteerders, iets wat hiervoor ongebruikelijk was in de industrie.

Beerens richtte in 1997 het marketingbureau Oy Communications op. Om koerierskosten te besparen ontwikkelde Bas zelf een tool om grote videobestanden gemakkelijk en snel te versturen naar klanten. Met partner Nalden creëerde hij WeTransfer, een online dienst die zich kenmerkt door de eenvoudige werking, design en paginavullende wallpapers. De dienst is inmiddels actief in meer dan 220 landen en er worden meer dan een miljard bestanden per jaar verstuurd.

De LOEY Awards zijn de onafhankelijke prijzen voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie die dit jaar voor de zevende keer zijn uitgereikt. Ondernemers uit de industrie konden vakgenoten nomineren. Een jury, met Daniel Ropers (bol.com), Bernhard van Oranje (Levi9), Joost Romeijn (Sundio Group) en Steven Schuurman (oprichter Elastic, winnaar LOEY Award 2015), heeft de uiteindelijke winnaar bepaald op basis van groei, innovatie en inspiratie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond