Deel dit artikel
-

CEO Ilse gaat Nieuwe Media Unit bij Sanoma leiden

Paul Molenaar, CEO van Ilse Media, gaat de functie vervullen van COO Online en Media Innovatie bij uitgever Sanoma, moederbedrijf van Ilse. Molenaar blijft daarnaast CEO bij Ilse. Molenaar zal verantwoordelijk zijn voor alle nieuwe media activiteiten bij Sanoma. De benoeming past in de strategie van de uitgever om meer eenheid aan te brengen in haar nieuwe media activiteiten.

Sanoma heeft gekozen voor een nieuwe organisatiestructuur met daarin twee business units: ‘Print’ en ‘Online en Media Innovatie’. Molenaar krijgt vanaf 1 november de leiding over de tweede unit. Dick Dolman, CEO bij Sanoma, krijgt de verantwoordelijkheid over de nieuwe print unit. Sanoma heeft gekozen voor de nieuwe structuur om een duidelijke scheiding en focus aan te brengen, aldus een woordvoerder van de uitgever.

Molenaar gaat een aantal mensen om zich heen verzamelen die deel uit gaan maken van, zoals hij dat noemt, een ‘kernclubje’. De club gaat zich bezighouden met alle online en nieuwe media actitiviteiten van de uitgever, dus zowel met de online uitgaven van de Sanoma publieksbladen (67, inclusief sites en evenementen) als de activiteiten van Ilse Media (onder meer Web-log, nu.nl en kieskeurig.nl). Bedoeling is om de verschillende activiteiten meer ‘in lijn met elkaar te brengen.’

Door zijn nieuwe functie bij Sanoma, krijgt Molenaar minder tijd om zijn rol als CEO Ilse Media in te vullen. In beginsel gaat Molenaar ervan uit dat hij voor beide functies evenveel tijd gaat uittrekken. “De praktijk zal uitwijzen waar het zwaartepunt komt te liggen,” zegt hij. Molenaar zegt nog te bekijken hoe Ilse Media om moet gaan met het feit dat ze straks ‘een halve CEO’ hebben. “We gaan kijken wat mensen bij Ilse een handige oplossing vinden.”

De Online en Media Innovatie unit gaat zich met een aantal aspecten bezighouden, zegt Molenaar. Het creëren van meer technische schaalvoordelen, onder meer gemeenschappelijke hosting, is één van die aspecten. “Dat is vrij makkelijk te realiseren.” Een tweede aspect is het beter intern organiseren van activiteiten van Ilse en Sanoma-bladen die elkaar raken. Gedacht kan worden aan het gebruiken van onderlinge content en platformen. Bijvoorbeeld content van Kieskeurig.nl of Web-Log faciliteiten voor het creëren van lezersblogs voor Sanoma-bladen.

Sanoma wil een aantal stappen zetten op crossmediaal  gebied, zegt Molenaar. Welke stappen dat zijn, wil hij nog niet concreet zeggen. “Ik kan niet meer zeggen dat we de consument extreem centraal gaan stellen.”

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter Luit

Ik heb het gevoel dat Sanoma enerzijds goed op weg is, een aantal titels zijn al omgeven door crossmediale formats, maar veel van de activiteiten rondom die formats zijn nog zeer strikt gescheiden in de verschillende media kanalen. Ik vind het persoonlijk jammer dat Sanoma heeft gekozen voor twee aparte business units: Print en On-line/media innovatie, geleid door twee aparte directeuren. Dat bevordert mijns inziens het denken in crossmediale formats niet echt. En dat terwijl juist uitgevers de grootste kanshebbers zijn die formats te kunnen ontwikkelen. De hoeveelheid content die daar namelijk in eigen beheer wordt gemaakt is onvoorstelbaar groot in vergelijking tot andere content generatoren met kansen op crossmediale formats.

Gerben

De eerste stap lijkt al gezet: http://www.nu.tv is een videovariant op Nu.nl. Naar verluidt heeft Nu.tv al sinds de soft launch vorige week de potentie om de populariteit van andere populaire internet video projecten, inclusief Big Brother, te overstijgen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond