Deel dit artikel
-

CEO RTL: ‘Meer investeren in digitale videodistributie’

Om te kunnen concurreren met partijen als Netflix moet RTL investeren in meer digitale video voor de lokale markten. Bert Habets, CEO van RTL Group, wil ook nadrukkelijk geld steken in formats voor jongeren.

Hij lijkt hiermee de strategie van RTL in Nederland naar een hoger plan te tillen. Namelijk naar alle landen waar de zendergroep in Europa actief is.

Habets noemt in een interview met de Frankfurter Allgemeinen Zeitung geen bedragen, noch een termijn waarbinnen hij de eerste mijlpalen wilt bereiken.

Naar het boekje van RTL Nederland met Videoland wil de topman ook in Duitsland meer on demand producties aanbieden. Concreet betekent dat meer content voor abonneedienst TV Now.

Habets’ voorganger zag RTL Group, volgens oud-programmadirecteur Erland Galjaard (v.a. 19:51), geen noodzaak tot digitale video-investeringen. Het idee om fors te investeren in eigen producties voor Videoland.nl vonden daarom geen weerklank. Dat sentiment lijkt met de aanstelling van de Nederlander gekeerd.

Om met een partij als Netflix te kunnen concurreren wil de zendergroep meer lokale content aanbieden. Dat moet geschikt zijn voor een massapubliek maar mag wel afwijken qua format. Met name voor jongeren is dat nodig, meent Habets. Het jongere publiek is beter te bedienen met kwaliteitsproducties van tien à vijftien minuten dan met wekelijkse series van drie kwartier.

Welke datastrategie onder deze activiteiten ligt en hoeveel hij daarin wil investeren bespreekt RTL Groups CEO niet. Content en data gaan in de Netflix-wereld echter hand in hand. De een bestaat niet zonder de ander.

Deel dit bericht

11 Reacties

Seb

Ik blijf het bizar vinden dat de individuele RTL bedrijven binnen een Pan Europese groep nauwelijks onderling met elkaar samenwerken. Wat is dan het nut om onderdeel te zijn van een groter geheel?

Videoland dient opgeschaald te worden naar alle landen waar RTL Group actief is. RTL heeft alle middelen, netwerk, productie en kanalen om een sterke Europese concurrent voor Netflix te realiseren, maar komt pas nu tot het besef om meer on demand content aan te bieden… serieus?

Piet

Seb, heeft duidelijk geen kaas gegeten van deze markt. Maar de beste stuurlui staan vaak aan wal.

Heeft zeker niet door dat RTL een behoorlijke pluk aandelen in Netflix bezit. Nee wel schreeuwen, maar onderzoek doen ho maar.

Seb

@Piet

Jammer dat je meteen op de man af reageert, erg volwassen…

Ik stel voor dat je zulke stellingen voorziet van bewijs, want RTL Group bezit geen belang in Netflix. Enkel de productie tak (Fremantle) heeft een uitgebreide licentiedeal met Netflix. In de jaarverslagen van RTL Group staat geen enkele verwijzing naar een strategische investering in Netflix… Daarnaast is er geen enkele melding van meer dan 5% belang, wat zou inhouden dat het eventuele belang zeer minuscuul is.

Wie heeft er nu geen kaas gegeten van deze markt 😉

Piet

Er is duidelijk iemand met het verkeerde been uit bed gestapt. En je begrijpt mijn punt niet. Allereerst heeft RTL wel een belang in Netflix. Ten tweede weet ik niet wat jij doet, maar de kans dat jij in deze markt actief bent lijkt mij zeer gering. Anders zou je wel met betere argumenten / onderbouwing komen.

Daarnaast geef je aan dat videoland in andere markten actief zou moeten zijn. Maar blijkbaar begrijp je niet dat het merk videoland in bijvoorbeeld Duitsland 0 merkwaarde heeft en dus ook niet zonder enorme investering aan de man kan worden gebracht.

Tot slot vergeet je dat RTL alleen maar RUKcontent maakt en dat ze geen skills in huis hebben om fatsoenlijke content te maken.

Ofwel het maakt niet uit wat RTL doet ze gaan toch wel kapot.

miranda

Eens met seb! @piet: je reageert erg onvolwassen en zonder bewijs. Waar staat dat RTL een belang heeft in Netflix? graag bronnen want seb laat tenminste zien dat hij door de jaarverslagen van RTL is gegaan.

Seb zegt daarnaast niet dat videoland in duitsland ook videoland zou moeten heten. hij zegt enkel dat het ook naar andere landen uitgerold zou moeten worden. zelfde idee, ander merkje wellicht?

En dan als laatste je mening over RUK content. Blijkbaar (en gelukkig) ben jij niet gemiddeld nederland aangezien gemiddeld nederland gewoon de content van RTL bekijkt. Jij bent vast en zeker zo’n discovery mopperaar

peter

Niks mis met RUK content 😛

johan

Seb zit lekker in de baas z’n tijd de RTL jaarverslagen door te spitten en vraagt vervolgens zijn vrouwtje miranda om hulp. Nee dat is lekker volwassen.

Overigens ben ik het volledig eens met peter, die snapt het tenminste 🙂 🙂

Gijs Vroom - EMERCE

@all Zijn jullie ook in staat om zonder die off topic opmerkingen een discussie te voeren? Hou het graag inhoudelijk.

Piet

@miranda, nee ik kijk nooit tv. Alleen youtube. En ik mopper daar nooit omdat ik daar wel fatsoenlijke content kan vinden. Wat kijk jij dan? Oh oh cherso zeker. Lekker kijken hoe half invalide nederland de zomer door brengt.

En wat seb betreft. Dan moet die beter zoeken. Je kunt ook op via onderliggende bedrijven aandelen hebben in andere bedrijven.

Gijs Vroom - EMERCE

@Piet Kun je stoppen met deze toon en het inhoudelijk houden? Anders volgt IP ban.

Piet

Ok ik heb mij inderdaad iets laten gaan. Excuus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond