Deel dit artikel
-

CEO van Vodafone Nederland vertrekt

Jens Schulte-Bockum vertrekt als topman van Vodafone Nederland om directievoorzitter te worden bij Vodafone Duitsland.

Dat bevestigde het telecombedrijf zojuist aan Emerce. Per 1 april wordt hij COO in Duitsland en zes maanden later treedt hij aan als CEO van Vodafone in zijn thuisland. Hij volgt dan Fritz Joussen (foto) op, die het bedrijf mogelijk zal verlaten. De aanstelling van Schulte-Bockum moet nog worden voorgelegd aan de raad van toezicht.

Schulte-Bockum is vier jaar directeur van het Nederlandse filiaal van de mobiele operator geweest.

Vorige week nog maakte T-Mobile bekend dat twee directeuren zouden opstappen. Daarmee is in korte tijd nagenoeg de hele directie gewisseld. Of die wisseling en het vertrek van Schulte-Bockum samenhangen met de invallen die de NMa in december 2011 bij de drie netwerkbeheerders deed, is niet bekend.

Wel zei de vertrekkend Duitser onlangs tijdens een congres dat de mobiele sector in zijn geheel geen goede naam heeft en dat zichzelf mag aanrekenen.

De Financial Times meldt vandaag, dat Europa onderzoekt of France Telecom, T-Mobile, Telecom Italia, Telefónica en Vodafone samen in 2010 hebben besproken hoe ze de snelle opkomst van over the top-spelers als Apple en Google zouden kunnen controleren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond