Deel dit artikel
-

CES 2019: HTC Vive met Mozilla en AWS in VR-webbrowser

HTC VIVE heeft op de Consumer Electronics Show (CES) een samenwerking aangekondigd met Mozillas Firefox, AWS Amazon Sumerian en Fidelity Investments. Door deze samenwerking kunnen consumenten straks een ‘meeslepende web-ervaring’ in VR krijgen. Firefox Reality wordt de standaard VR-browser van Vive.

VR-surfen op het web is nog steeds omslachtig en moeilijk. Daarom benaderde HTC Vive Mozilla om na te denken over een optimale VR-webervaring. Consumenten moeten straks ook toegang krijgen tot hun favoriete websites in VR om er te winkelen.

Om webcontent om te zetten in VR, werkt HTC Vive ook samen met Amazon Web Services (AWS).

Op CES is Fidelity Investments het eerste bedrijf dat op het nieuwe platform een demo zal geven. Met het prototype van de Fidelity Investments VR-website kunnen financiële klanten zich ‘onderdompelen in hun investeringen’ via nieuwe tools voor datavisualisatie.

Firefox wordt de standaard internetbrowser voor Vive, Vive Pro en de nieuw aangekondigde VR bril VIVE Cosmos. HTV Five kondigde op CES een nieuwe headset Vive Pro Eye aan met ingebouwde eye-tracking. Ook de nieuwste VR-headset van Vive, de Vive Cosmos, werd deze week gelanceerd.

HTC zal begin 2019 ontwikkelaarskits van Vive Cosmos aanbieden en later in het jaar zullen meer details over de beschikbaarheid en prijs bekend worden gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond