Deel dit artikel
-

CES: MasterCard lanceert boodschappenapp

MasterCard heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de Groceries by MasterCard app gelanceerd. Daarmee kan men vanuit een Samsung koelkast direct boodschappen bestellen en betalen. Beide bedrijven claimen hiermee een wereldwijde primeur.

De app kan op basis van eerdere bestellingen suggesties doen voor toekomstige aankopen, biedt loyaliteitsprogramma’s en coupons van gerenommeerde supermarktketens en heeft een real-time verbinding voor online sales of promoties.

Vooralsnog werkt de app alleen met de zogenoemde ‘Family Hub refrigerator’ van Samsung. Alleen deze koelkast kan dankzij een API integratie communiceren met supermarktketens in de VS. Consumenten kunnen hun favoriete merken toevoegen in de app, artikelen in een winkelmandje leggen en afrekenen.

Het is voor het eerste dat een creditcard maatschappij samenwerkt met een fabrikant van witgoed. Vooralsnog werken beide bedrijven met twee partners: boodschappenbezorger FreshDirect en ShopRite, een coöperatieve supermarkt in de VS met 250 fysieke winkels. Als intermediair fungeert softwarefabrikant MyWebGrocer.

Gebruikers hoeven geen MasterCard te hebben. Het bedrijf verrekent de kosten met Visa, American Express, Discover en diverse banken.

De koelkast, met de app, is vanaf mei in de VS verkrijgbaar. Vooralsnog wordt de dienst alleen in New York en omstreken uitgerold.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

4 Reacties

diederik

Serieus, geen kritische noot? Vertalen van een “nieuwtje” zonder opmerking over de volslagen waanzin van een koelkast als center of the universe?

pieter

Diederik klinkt een beetje als een van die mensen uit dat beroemde straatinterview uit 1999, waarin de mobiele telefoon als volslagen overbodig werd aangemerkt. De integratie van bestelapps en koelkasten lijkt mij een logische ontwikkeling, los van het feit of dat via MasterCard moet.

Willem

Persoonlijk doe ik mijn boodschappen nooit ‘vanuit’ een koelkast, maar misschien ben ik een beetje ouderwets. (Haha)

Willem 2

Wat is precies het verschil met bv AH ToGo? Los van het feit dat er een tablet op een koelkast is geplakt..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond