Deel dit artikel
-

Chatbot beantwoordt historische vragen aan virtuele Vader des vaderlands

Op zijn geboortedag, 24 april, komt Willem de Zwijger virtueel tot leven dankzij een educatieve chatbot. Makers Helpr en ThiemeMeulenhoff wekken hiermee onze Oranje-geschiedenis tot leven.

Waarom heet u eigenlijk Van Oranje? Met wie was u getrouwd? Hoe zat dat met de Akte van Verlatinghe? Hoe kwam u aan uw einde? Wat is je lievelingshuisdier? Het zijn vragen die je zou kunnen hebben aan Willem van Oranje alias Willem de Zwijger.

Helpr en ThiemeMeulenhoff werken sinds begin dit jaar samen bij de ontwikkeling van chatbot-technologie voor digitale lesmethodes. Helpr ontwikkelt didactische chatbots die niet alleen het antwoord op een vraag geven, maar ook een dialoog aangaan met de leerling. Chatbots kunnen zo een deel van de uitleg van docenten overnemen.

De ervaringen met de gratis educatieve chatsite chatmetwillem.nl worden gebruikt om de educatieve chatbots verder te verfijnen. De virtuele Willem van Oranje blijft ook na Koningsdag bereikbaar voor iedereen die iets wil vragen aan Willem van Oranje.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond