Deel dit artikel
-

CheapTickets.nl steekt site in het nieuw

CheapTickets.nl steekt zijn site in het nieuw om de conversie nog een tikje verder te optimaliseren.

Het label van Travix is marktleider in Nederland en ook actief in tientallen andere landen. Omdat de markt en de technologie verandert, sloeg CheapTickets vorig jaar met Soda Studio het pad van vernieuwing in.

Matthijs Hielkema: “Het zoek- en boekproces is complexer geworden waardoor tickets van de verschillende airlines lastiger vergelijkbaar zijn. Daarnaast is de rol van mobieltjes en tablets natuurlijk belangrijker geworden in het oriëntatieproces.” Hielkema is manager global digital experience & e-development bij Travix International.

De nieuwe site (video) is afgelopen maanden gefaseerd uitgerold, een proces dat gisteren de honderd procent bereikte.

Het meest in het oogspringend is de pagina met de zoekresultaten. Creatief directeur Evan Gelders van designbureau Soda Studio: “De interface is helemaal vanaf de basis opnieuw opgebouwd rondom de gebruiker, in een iteratief design- en user-testproces. Ik denk dat we de user experience echt naar the next level brengen voor de hele branche. Zowel qua gebruiksvriendelijkheid, maar ook look & feel en tone of voice. Hierdoor ontstaat een veel betere service en merkbeleving.”

Deel dit bericht

7 Reacties

Leonard Wolters

Ik zie dat het zoek process sequentieel wordt uitgevoerd; met andere woorden 1 carrier at the time. Althans, zo lijkt het.

Anno 2015 verwacht je toch dat dit parallel gebeurd? Zal de zoektijd gigantisch goed doen. Nog mooier zou zijn om direct het zoekresultaten scherm te tonen met daarin (async) de resultaten te injecten.

Anoniem

@Leonard Wolters
We zijn tevreden over onze huidige techniek en 56% van onze klanten, een ruime meerderheid dus, heeft laten weten dat het snel genoeg werkt.

Anoniem also

@Anoniem, pardon???? U bedoeld dat 44 procent van uw klanten de snelheid ondermaats vind???

CheapTickets.nl

@ Leonard Wolters: Grappig dat een anomiem persoon met CheapTickets.nl probeert mee te denken. Dank voor je feedback. De airline logo’s in het wachtscherm geven aan dat we alle airlines voor de klanten vergelijken. Dit betekent niet dat we onze zoekopdracht sequentieel hebben ingericht. Wij hebben site-snelheid inderdaad hoog in het vaandel staan. De percentages die hierboven genoemd worden, kloppen dan ook niet. Wij zijn pas tevreden als al onze klanten tevreden zijn!

Mark

Ik probeer een ticket van Amsterdam naar HongKong te vinden 11-19nov, economy. Vind nix en komt met de melding: “Cabin Class ‘PremiumEconomy’ is not valid”

Traag, buggy en onbetrouwbaar als altijd, nu weet ik weer waarom ik cheaptickets al jaren links laat liggen.

Kelly

Een paar maanden geleden wederom met Cheaptickets geboekt, werkt altijd perfect en het geeft een goed overzicht van de verschillende prijzen doordat je ook een maandoverzicht te zien krijgt. Bij anderen moet je vaak zelf op data zoeken om eventuele goedkopere tickets te ontdekken. Voor mij alleen nog Cheaptickets en Budgetair!

Bryn van Nuissenburg

Altijd tevreden over Cheaptickets.nl! Zo vind ik de goedkoopste vliegtickets voor mijn reisjes! Ik blijf het gebruiken keer op keer 🙂 Super!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond