Deel dit artikel
-

‘China niet akkoord met verkoop TikTok’

Het is onwaarschijnlijk dat de China akkoord gaat met de gedeeltelijke verkoop van TikTok. Dat schrijft de Chinese Global Times, een krant die banden heeft met de Chinese staat.

De Noord-Amerikaanse activiteiten worden ondergebracht in een Amerikaanse dochteronderneming, TikTok Global, mede-eigendom van Oracle en Walmart, waarbij de raad van bestuur voornamelijk uit Amerikanen zal bestaan.

Hoewel er misverstanden zijn rond het belang dat moederbedrijf ByteDance zal krijgen in TikTok Global – de partners spreken elkaar op dit punt tegen – is het de bedoeling dat de Amerikanen TikTok grotendeels in handen krijgen.

De verkoop kwetst de nationale veiligheid, belangen en waardigheid van China, aldus het hoofdartikel dat maandag werd gepubliceerd.

Ook de eis dat Oracle inzage krijgt in de broncode van TikTok valt slecht. ‘Omdat TikTok en (de sociale app) Douyin dezelfde broncode delen, zouden de VS de activiteiten van Douyin kunnen leren kennen,’ aldus het redactioneel commentaar.

De Global Times is een gedeeltelijk Engelstalige publicatie onder auspiciën van het Volksdagblad, maar is formeel geen spreekbuis van de Chinese staat.

Foto Pixabay

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond