Deel dit artikel
-

Chris Anderson (The Long Tail) naar The Future of High Tech

Chris Anderson, schrijver van bestseller ‘The long tail’, verzorgt eind mei de keynote tijdens The Future of High Tech, waarmee Twente wil laten zien dat het tot de wereldtop behoort op het gebied van high tech innovatie en ondernemerschap.

Op 24 en 25 mei ontmoeten (internationale) ondernemers, leiders uit de industrie en investeerders die zich bezighouden met disruptieve innovatie, elkaar in Twente. The Future of High Tech, georganiseerd door Technologie Kring Twente, Kennispark Twente, Saxion en de Universiteit Twente, is aangesloten bij Startup Fest Europe.

Anderson heeft diverse succesvolle ondernemingen opgericht, waaronder DIY Drones, GeekDad en BookTour. Momenteel staat Anderson aan het roer van het Amerikaanse bedrijf 3D Robotics, dat al meer dan 100 miljoen dollar aan durfkapitaal heeft opgehaald. Het bedrijf startte in 2009 met de ontwikkeling en productie van hobbydrones en richt zich nu ook op professionele drones en datacollectie voor het bedrijfsleven.

In het begin van zijn carrière werkte Anderson bij wetenschapsbladen Science en Nature en bij The Economist. Vervolgens werd hij hoofdredacteur van het beroemde magazine WIRED. In 2006 maakte Anderson furore met de bestseller The Long Tail: Why the Future of Business Is Selling Less of More. Daarin beschrijft Anderson de businessmodellen van winkels als Amazon.com, Bol.com en iTunes en laat hij zien waarom we in de toekomst minder zullen verkopen van meer.

Bedrijven halen door de opkomst van het internet een groter gedeelte van hun omzet uit (een grote hoeveelheid) producten waarvan ze er maar weinig verkopen. Hoe groter het assortiment, hoe hoger de omzet dus zal zijn.

The Future of High Tech is aangesloten bij het Startup Fest Europe, waarmee Nederland zich internationaal als broedplaats voor startups en innovatieve bedrijven op de kaart zet. Het evenement The Future of High Tech wordt georganiseerd door Technologie Kring Twente, Kennispark Twente, Saxion en de Universiteit Twente. Startup Fest Europe is een initiatief van Neelie Kroes, special envoy bij StartupDelta.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond