Deel dit artikel
-

Clockwork en IFC groep zelfstandig verder

Clockwork en de IFC Groep , twee van de drie onderdelen van Scaramea, gaan ieder op eigen kracht verder na een management buy out. Hoeveel er met de transacties is gemoeid, wordt niet bekend gemaakt. Achmea stopte eergisteren de financiering van Scaramea, waarin nu nog het belang in WishNokNok is ondergebracht.

De IFC Groep maakt IT-oplossingen voor financiële dienstverleners, intermediairs en biedt daarnaast op de consument gerichte software en internetapplicaties aan. Producten en diensten zijn ondermeer Diagnose, Polisbank, Wildbaan en Mr. Finch. De directie van het verzelfstandigde bedrijf bestaat uit Marinus Jacometti, Guus Landheer en Harry Kah.

Clockwork adviseert over internetstrategieën en bouwt websites. Het bedrijf komt weer grotendeels in handen van de oprichters en directieleden Menno de Jong, Paul Mol en Bernhard van Oranje. Volgens Paul Mol is het bedrijf na een zware en verliesgevende periode in het eerste half jaar nu weer winstgevend, wat het sinds de start in 1996 altijd is geweest. Bij Clockwork werken tachtig mensen in Amsterdam. Daarnaast heeft het bedrijf een programmeerafdeling van twintig man in Joegoslavië.

Clockwork blijft werken voor Achmea, dat overigens eergisteren heeft aangegeven meer te gaan investeren in sites van merken als FBTO en Centraal Beheer. Mol ziet een stabilisering in de markt optreden. Mol: ?Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar we zien aan de orderportefeuille wel dat de markt weer aantrekt. De vraag om aan pitches mee te doen, neemt weer toe. We moeten er echter hard aan trekken om klanten tevreden te houden. Klanten zijn nu volwassener en kijken meer naar het rendement op hun investeringen in internet. Bovendien willen ze meer grip op het proces; we moeten op tijd kwaliteit leveren.?

Deel dit bericht

8 Reacties

Frans Pluggen

De websites van Achmea, werden de afgelopen jaar niet eens door dochter Clockwork gebouwd: over vertrouwen gesproken. Dat zegt toch iets over je interne organisatie als bedrijf: je moeder wenst niet eens je producten af te nemen: sites als FBTO zijn dus door externe bouwers gebouwd. Als je de letterlijke uitspraken van de persvoorlichter van Achmea afgelopen maandagavond leest lach je helemaal… Quote "Alleen scaramea.nl was door clockwork gebouwd".

Hans Erick Nunen

Ik vindt het goed dat deze jongens na 80 miljoen gulden te hebben verbrand op eigenbenen komen te staan. Gefeliciteerd jongens. Volgend jaar zal FBTO wel niet meer de goedkoopste premies hebben. Dank!

Karel

Zowel de quote (over scaramea.nl) als het bedrag (80mln.) komen uit De Telegraaf en dat geeft meteen aan wat de waarde van deze "feiten" is. In andere kranten/media werd met geen woord gerept over deze zaken. Bovendien is er nooit een site een site voor scaramea.nl geweest en kan deze dus ook nooit door Clockwork gebouwd zijn. Vooral dit laatste geeft wel aan hoeveel vrijheid Nederlands "grootste" krant met de feiten heeft genomen.

Marten van der Zee

Clockwork, het bedrijf komt weer grotendeels in handen van de oprichters en directieleden Menno de Jong, Paul Mol en Bernhard van Oranje. Persbericht (op clockwork site): "Aandeelhouders en management van Scaramea zijn gisteren een management buy out overeengekomen voor de IFC Groep BV en Clockwork BV, twee dochterondernemingen van Scaramea.""De directie van Clockwork wordt gevormd door haar oorspronkelijke oprichters Menno de Jong, Paul Mol en Bernhard van Oranje." HULDE! Hiervoor kun je alleen maar respect hebben.

Hans de Vries

Natuurlijk is de Telegraaf geen betrouwbare bron voor dit soort informatie. Toch vraag ik me af wat nu precies het verliesgevende onderdeel is van scaramea. Is dat Clockwork of IFC of MR Finch / NokNok. Stel dat er dus 1 van deze niet winstgevend is dan is dat toch geen reden om heel scaramea op te heffen. Ergens klopt er dus iets niet, te meer omdat verzekeringsmaatschappijen volgens een lange termijn visie werken.

Menno Reeuwijk

Is de buy out niet heel simpel de naam hoog houden van de oprichters? Is het niet logisch dat zij op deze manier verder gaan, gezien de media die hen op de voet volgen? Dit was ook al lang gepland gezien het feit dat al 15 maanden geleden die financiële problemen van Clockwork de ronde deden… Waar blijft overigens mrFinch.nl? Zal dit een 100 procent belang worden voor IFC Groep of is dit al zo? Hoe blijven de relaties met WishNokNok?Over de sites die niet door Clockwork gebouwd werden, dat is inderdaad een bekend verhaal, vandaar de logische beslissing door Achmea vorige week. Wat is overigens de filosofie bij Clockwork achter het idee twintig mensen in Joegoslavië aan het werk te zetten? Waarom een werkvloer in een monumentale kerk? Waarom de programmering altijd maar in het zeer uitzonderlijke ATGdynamo? (Zie mrFinch of WishNokNok) Misschien dat hun 'anders-doen-dan-de-rest-visie' hun de kop zal kosten. Erg jammer voor deze ondernemers die niet begonnen een degelijke organisatie met visie en planning op te zetten, maar direct en zonder ervaring te groeien…Clockwork zal het waarschijnlijk moeilijk krijgen ZONDER de geldkraan en MET 80 + 20 man personeel! Gevoelsmatig denk ik dat IFC Groep makkelijk op eigen benen kan staan, gezien de continue afzet, relaties, en diversiteit van producten. Data-output, zeker binnen de verzekeringswereld, wordt alleen nog maar lucratiever! IFC maakt voorzichtige, maar degelijke stappen. Clockwork, een voorbeeld voor jullie!

Horst

logisch toch, een programmeerklup in joegoslavie omdat daar goede programmeurs zitten voor relatief weinig geld. Zie hier maar es een programmeur te krijgen. In een kerk om je personeel te houden/krijgen en contracten binnen te loodsen. Die zijn al snel onder de indruk van zo'n pand en de rest is een kwestie van krabbel zetten. Atg Dynamo omdat dat pakket waarschijnlijk een keer is aangeschaft voor veel geld, en zonde om er nix mee te doen natuurlijk. Waarschijnlijk daarom ook weer het clubje joego's, want in NL kent geen kip Dynamo. etcetcMr Finch is interessant voor Achmea, zal daar dus heen gaan. Clockwork blijft wel bestaan, want hoe je het wendt of keert, er staat een Oranje aan het roer, en das altijd leuk.

Harry van den Akker

De huidige klanten mogen zich dus, met de informatie uit bovenstaande reaktie in het achterhoofd, best wel zorgen maken. Hun website is/wordt ontwikkeld in het, voor Nederland, exotische Atg Dynamo. Op het moment dat Clockwork alsnog wegvalt (en die kans is er…), zit je met een niet onderhoudbare site. Als klant zou ik eisen dat m'n site gebouwd zou worden in een gangbaarder ontwikkelomgeving (zodat je het hele zwikkie mee kunt nemen en ergens anders kunt dumpen (in NL welteverstaan), zodat continuiteit gegarandeerd is.) Maar misschien is de hele ontwikkeling in Atg Dynamo wel onderdeel van hun klantenbindingstrategie ("Ze kunnen niet weg, want niemand anders kan het verder ontwikkelen").

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond