Deel dit artikel
-

Cloud zorgt voor hogere omzetten bij SAP en IBM

De omzet uit clouddiensten is bij IBM het afgelopen half jaar met vijftig procent gegroeid. Het technologieconcern, dat deze week een exclusieve samenwerking aankondigde met Apple, wist de winst in het tweede kwartaal met 28 procent op te voeren tot 4,1 miljard dollar.  

De totale omzet viel met 24,4 miljard dollar 2 procent iets lager uit. Er zit ook groei in business analytics, waarvan de omzet met zeven procent steeg. Een misschien nog grotere groeimarkt is mobiel, met een omzetstijging van honderd procent. Grote cloudklanten voor IBM zijn onder meer witgoedgigant Whirlpool en warenhuis Macy’s.

IBM investeert ook steeds meer in de cloud. Zo nam het bedrijf voor twee miljard dollar SoftLayer over. SoftLayer verzorgt de infrastructuur voor publieke clouds.

De Duitse producent van bedrijfssoftware SAP maakte gisteren ook al melding van sterk stijgende cloudomzetten. SAP zag de verkoop van clouddiensten in het afgelopen kwartaal met 32 procent toenemen tot 241 miljoen euro en heeft zijn verwachting voor de omzet over het hele jaar voor dit onderdeel verhoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond