Deel dit artikel
-

Apple en IBM samen in zakelijke toepassingen

Apple en IBM gaan zakelijke toepassingen ontwikkelen voor iOS. Dat hebben beide bedrijven zojuist aangekondigd. Daarbij moet worden gedacht aan enterprise apps en clouddiensten. Ook komt er een AppleCare voor (grote) bedrijven.

De eerste software wordt al in het najaar verwacht. De circa honderd diensten en producten worden gelanceerd onder de noemer IBM MobileFirst for iOS Solutions, en IBM gaat zelf iPhones en iPads aan (grote) ondernemingen verkopen. Dat varieert van retail tot de gezondheidszorg, en van banken tot telecom.

Het gezamenlijke platform omvat analytics, workflow en cloudoslag. De clouddiensten van IBM worden geoptimaliseerd voor het iOS-besturingssysteem.

Volgens CEO Tim Cook is de samenwerking ideaal omdat IBM en Apple in geen enkel opzicht concurrenten van elkaar zijn. IBM CEO Ginni Rometty noemt Apple de ‘gouden standaard voor consumenten’, maar het bedrijfsleven moet iOS nog grootscheeps omarmen.  Wel heeft Apple reeds grote klanten als Nestle, FedEx, Deutsche Bank, Johnson Controls, Luxottica, American Airlines, Barclay’s, Cisco Systems, GE en NASA.

De samenwerking is opmerkelijk. In de begintijd van Apple zag Steve Jobs IBM als zijn gevaarlijkste vijand. Uiteindelijk ontwikkelde IBM, samen met Motorola, de PowerPC voor Mac computers.

(Op de foto Ginni Rometty en Tim Cook)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond