Deel dit artikel
-

Cloudreuzen drukken iedereen weg

De markt voor clouddiensten wordt steeds meer gedomineerd door de Grote Vier: Amazon, Google, Microsoft en IBM. En zij drukken kleinere partijen volledig weg, zegt het bureau Canalys.

Vorig jaar hadden de overige aanbieders samen nog altijd iets van de helft van de markt in handen, maar nu hebben ze nog maar 39,5 procent.

De markt zelf groeit nog steeds, in het afgelopen kwartaal met 52,3 procent naar 9,5 miljard dollar. Maar een substantieel deel ervan gaat naar de grote jongens, met name Microsoft en Google groeiden hard.

Amazon Webservices (AWS) blijft de grootste met een marktaandeel van 30,4 procent. Microsoft, Google en IBM Softlayer volgen met resp. 16, 7,4 en 6,7 procent marktaandeel.

Noord Amerika leidt de markt met 55,3 procent marktaandeel. EMEA heeft bijna een kwart van de markt.

Dat de groten alleen maar groter worden is geen verrassing: zij investeren voortdurend in nieuwe datacenters en kunnen scherpe prijzen aanbieden.

Een andere verliezer is de klassieke hardwaremarkt. Want steeds meer bedrijven besluiten zelf geen hardware meer te kopen voor opslag. Zij maken in toenemende mate gebruik van de cloud.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Vreemd dat jullie Facebook niet noemen. Welliswaar geen directe cloudaanbieder, maar wel veelvraat die veel bestaande websites wegvaagt en als FB page opneemt op eigen servers. Je kunt er geen omzet bij noemen, maar de impact is groter dan van AWS en consorten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond