Deel dit artikel
-

CM neemt deel activiteiten Mobillion over

CM, het bedrijf dat een eigen sms-netwerk exploiteert, heeft de sms-activiteiten van Mobillion overgenomen. “Er is al een tijd een consolidatieslag op de sms-markt aan de gang. We waren al nummer 1 op de Nederlandse markt, nu gaan we ons richten op onze Europese positie”, aldus Jeroen van Glabbeek van CM groep.

Van Glabbeek mag niet vertellen hoeveel er is betaald voor de overname van de sms-activiteiten. Mobillion is een 100 procent dochter van Telegraaf Media Groep. Wat Van Glabbeek nog wel kwijt wil is dat het de grootste uitgave is die hij ooit in zijn leven heeft gedaan. "De op een na grootste uitgave was ons kantoorpand."

De overname betekent dat CM het portfolio van Mobillion erbij krijgt, zo’n vijftig klanten. Bovendien is er een samenwerkingscontract gesloten voor de komende vijf jaar. "Mobillion gaat verder met het uitbouwen van de social media-strategie. Op dat gebied zullen wij de komende vijf jaar de sms-activiteiten verzorgen", aldus Van Glabbeek.

Bij de klanten van Mobillion zitten onder meer bedrijven die een sms sturen als afspraakbevestiging voor tandarsten, tot het grote sociale netwerk Hyves.

Van Glabbeek: "Er is al een tijdje een consolidering aan de gang op de sms-markt. Vijf jaar geleden waren er nog 10 sms-bedrijven, nu nog vijf. CM heeft al eerder overnames gepleegd. Het is voor ons een goede business case. CM heeft veel vaste kosten. Hoe meer sms’jes we versturen, hoe effectiever we zijn."

De Nederlandse strijd lijkt gestreden voor CM. "Onze nummer 1-positie is verstevigd. We richten ons nu op onze Europese positie. Op Europees gebied hebben we ook overnames op het oog. CM is actief in 23 landen. Daar werken we nu met partners, maar binnen een jaar evrwachten we ook in Europa consolidatie."

Van Glabbeek vervolgt: "Je merkt dat de telecomwereld vroeger per land was geregeld. De internetwereld daarentegen is globaal, kijk naar een Facebook. Nu de internetbranche naar de mobiele wereld komt, moet ook de telecomwereld globaliseren. Daar gaan wij ons voor klaarmaken." Cm staat nu in de top 5 in de Europese sms-markt. "Daar bungelen we een beetje aan de onderkant, we hebben de ambitie om omhoog te gaan."

Deel dit bericht

1 Reactie

Jochem Vlemmix

Proficiat, goed bezig Jeroen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond