Deel dit artikel
-

Coca-Cola brengt eerste release uit van Rec/Release

Tot nu toe hebben jongeren 5500 zelfgemaakte songs op het muziekplatform Rec/Release van Coca-Cola Nederland gezet. Rapper Brainpower heeft met twee van de beste deelnemers een eerste nummer opgenomen, dat te downloaden is via de site. Het is de bedoeling dat in totaal tien nummers worden opgenomen die verschijnen op een CD.

De Rec/Release campagne van Coca-Cola is eind juli gestart. Tot het einde van deze maand kunnen jongeren hun zelfgemaakte hip-hop en R&B songs uploaden. Bezoekers van de site beoordelen de ingestuurde tracks. In totaal is nu 200.000 keer gestemd, zegt een bij de campagne betrokken woordvoerder. Het gaat overigens niet om ‘unieke’ stemmen, want per ip-adres kan maximaal tien keer gestemd worden. Dat is om ook jongeren die bijvoorbeeld op een school via een gemeenschappelijke computer stemmen de mogelijkheid tot stemmen te geven, aldus de woordvoerder. De website van Rec/Release telde sinds de lancering 120.000 unieke bezoekers.

Ingestuurde tracks zijn via de site ‘streaming’ te beluisteren. De track – met de titel ‘Art Will Breathe’, die Brainpower met Rec/Release-deelnemers Sir OJ en El.Rod heeft opgenomen, is sinds gisteren gratis te downloaden. Het nummer zal ook te horen zijn in de radiospotjes over Rec/Release en de banners over de campagne. De eerste track is nu al opgenomen om extra aandacht te creëren voor de laatste periode van de actie.

Communicatie over de actie vindt ook plaats via de verpakkingen van Coca-Cola blikjes en door banners die ‘gebruikers’ zelf kunnen plaatsen op hun eigen weblog, profiel of website. De banners worden op het platform aangeboden.

Coca-Cola Nederland is de Rec/Release actie gestart om ‘een relatie met jongeren op te bouwen’, aldus een woordvoerder. “Coca Cola wil jongeren creatief uitdagen binnen hun belangrijkste interessegebieden muziek en communicatie.”

Deel dit bericht

1 Reacties

Owen van Dijk

Volgens mij zijn Sir OJ en El.Rod al bestaande artiesten ( Sir OJ zijn CD komt volgend jaar uit en El.Rod deed zelfs mee aan de Grote Prijs van Nederland ) dus dat zet het hele idee van 'de beste deelnemers mogen een track maken' toch in een iets ander daglicht. Het zou Rec/Release sieren als ze regels maken die deelname van (semi)professionele muzikanten uitsluit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond