Deel dit artikel
-

Coca-Cola verandert corporate website ingrijpend

’s Werelds grootste merk, Coca-Cola, neemt zijn corporate website grondig op de schop. In plaats van zakelijk koude informatie biedt de nieuwe site verhalen, opinies en interviews.

Een eerste vluchtige blik op de vernieuwde site van The Coca-Cola Company doet eerder denken aan een blog dan een de site van een miljardenbedrijf. En dat is ook juist de bedoeling, zo blijkt.

Vanochtend rond een uur of tien Nederlandse tijd verdween thecoca-colacompany.com. Daarvoor in de plaats kwam coca-colacompany.com. Tevens veranderde het complete uiterlijk en de redactionele toon van de site.

Oud:

Nieuw:

De site heet nu Coca-Cola Journey. Die naam werd in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw gebruikt voor het personeelsblad van de multinational. De naam is in ere hersteld om niet enkel de medewerkers, maar ook de 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers van de site mee te nemen in de eigen verhalen van het bedrijf.

De corporate site vervult daarmee in een keer, sterker dan voorheen, de functie van hulpmiddel bij het bouwen van het merk. Het merk neemt deels de rol in van uitgever, zij het dat het een uitgever is met een vooringenomen perspectief.

Naast columns, blogs, foto’s en video’s die de vier fulltime redacteuren produceren, staat er ook de meer vertrouwde informatie, zoals pers- en kwartaalberichten, financiële presentaties, duurzaamheidsverslagen en foto’s van bestuurders.

Foto: Justin Ennis (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond