Deel dit artikel
-

Competitie moet widgetplatform Vodafone vullen

Vodafone organiseert een competitie waarin ontwikkelaars widgets in kunnen sturen. “Het is belangrijk om op het gebied van applicaties en widgets, net als andere partijen, voorop mee te lopen”, aldus een woordvoerder.

"Vanuit de Vodafone Group is de site Betavine gestart. Dat is de internationale competitie voor ontwikkelaars van mobiele widgets. In Nederland hebben we in navolging daarvan ons eigen widgetcamp opgezet. En daar is deze competitie uit voortgekomen", vertelt de woordvoerder van het telecombedrijf.

In de voorwaarden om mee te doen aan de wedstrijden is niks te vinden over de rechten van de widgets. Het intellectuele eigendom, zo blijkt uit navraag, blijft behouden aan de ontwikkelaar of, in het geval van een grote partij, de publisher. De tien beste widgets worden geplaatst op de een widgetplatform van Vodafone. de ontwikkelaar kan aangeven of de widget gratis wordt aangeboden of tegen een bepaald bedrag. In het laatste geval ontvangt hij 70 procent van de opbrengst, de resterende 30 procent gaat naar Vodafone,

Vodafone geeft aan met de wedstrijd mobiel internet te willen stimuleren.

De MobileWidgetCamp gaat op 2 mei van start met een sessie waarin een aantal keynote-sprekers ingaan op de ontwikkelingen binnen mobiel internet en widgets. Tot de keynote-sprekers behoren onder anderen Yme Bosma van Hyves, Daniel Applequist van Betavine en Patrick Leenheers van Vodafone Nederland.

Het ochtenddeel van de MobileWidgetCamp is ook interessant voor de professionals die vanuit een commercieel oogpunt geïnteresseerd zijn in mobiel. Het middagdeel richt zich voornamelijk op de technische ontwikkelaars (web en mobiel). ’s Middags kunnen de deelnemers onder begeleiding een mobiele widget ontwikkelen.

De dag na de MobileWidgetCamp is het mogelijk om mobiele widgets in te sturen. Een jury zal de tien beste mobiele widgets selecteren. Deze worden op de website en het widgetplatform van Vodafone geplaatst. Negen winaars krijgen een netbook of een jaar lang gratis mobiel internet. De hoofdprijs wordt nog bekend gemaakt, maar zal een waarde hebben van rond de 1.500 euro.

Bron foto: psd (CC)

Deel dit bericht

1 Reacties

Yuri van Geest

Helder verhaal! Kleine toevoeging vanuit de organisatie: We hebben ook de volgende twee sprekers naast de al genoemde:- Peter Paul Koch (PPK) / Fronteers- Elliott Kember / Carsonified Beiden zijn zeer gerenommeerde technische ontwikkelaars van hoog niveau die nog niet eerder in Nederland op een dergelijk event hebben gesproken. Al met al dus een programma op zaterdag 2 mei tussen 10 en 18 uur voor zowel commercieel als technische geinteresseerden/mobile professionals bij de eerste MobileWidgetCamp.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond