Deel dit artikel
-

Concurrent Bertelsmann onderhandelt met super-Napster

Een grote Amerikaanse concurrent van Bertelsmann onderhandelt op dit moment met Autonomous Zone Industries over overname van Mojo Nation , een programma voor uitwisseling van content dat nog een paar stappen verder gaat dan Napster.
Als de partijen tot overeenstemming komen volgt in januari een bekendmaking. Alleen de (niet bekend gemaakte) vraagprijs kan volgens Jim McCoy, CEO van Autonomous Zone Industries, nog een struikelblok vormen.

Mojo Nation is een 'peer-to-peer' marktplaats voor het uitwisselen van digitale content met een eigen munteenheid: de mojo. Gebruikers kunnen mojo's verdienen door bandbreedte, ruimte op hun harddisk of rekenkracht beschikbaar te maken voor de Mojo Nation. Met de Mojo Nation-agent kunnen gebruikers digitale bestanden uitwisselen. Niet alleen mp3's, maar ook grotere bestanden. Anders dan bij Napster breekt de software bestanden op in soms duizenden brokken die gemakkelijker door de mazen van het net glippen.

Jim McCoy, ontwikkelaar van Mojo Nation en CEO van Autonomous Zone Industries, bevestigt dat hij in de afrondende fase van onderhandelingen met een grote partij is. "Het feit dat Bertelsmann achter Napster aan is gegaan heeft dit soort dingen gelegitimeerd", zegt McCoy. "Andere labels zijn nu ook aan het rondkijken en gaan praten met mensen."
Eerder dit jaar verliet McCoy (31) Yahoo, waar hij het webbased e-mail-systeem ontwikkelde, om met tien werknemers in een huis in Mountain View, California Autonomous Zone Industries op te zetten. De programmeurs noemen zichzelf &#39 .

Het ligt voor de hand dat de grote partij waarmee Jim McCoy onderhandelt Time Warner is. McCoy weigert dit te bevestigen. "Ik mag niet zeggen wie het is."
Wel bevestigt McCoy dat het een concurrent van Bertelsmann is. En McCoy bevond zich eergisteren, toen hij zijn uitspraken deed, in Virginia. Daar staat het hoofdkantoor van AOL, dat sinds de overname het laatste woord over Time Warner heeft.
Als de overname van Mojo Nation doorgaat zal dat in januari bekend gemaakt geworden. "Het ligt eraan of ze akkoord gaan met de prijs die we vragen", aldus McCoy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond